Üyeler Görebilir
Biyolojik havuzda ilk 2 fotograftandan da görüldüğü gibi ölü bakteri sorunu var. Çöktürme havuzu yüzeyinin bazı kısımlarınında da yüzen çamur problemi var.
Konuyla ilgili yorumlarınız nelerdir?
İmhoff 500.
Oksijen değeri 3 mg/lt'ye göre otomatik devreye giriyor.
Aşılama yapıldı, BOİ/N/P değerlerinde P düşüktü, DAP takviyesi yapılıyor.

Konuyla ilgili yorumlarınız nelerdir?
İmhoff 500.
Oksijen değeri 3 mg/lt'ye göre otomatik devreye giriyor.
Aşılama yapıldı, BOİ/N/P değerlerinde P düşüktü, DAP takviyesi yapılıyor.

neyse konu dışına cıktığın ıcın yazdım bunları. öncelikle evet çamurda bir kabarma oluyor bunun sebebi de klor un flamentli yapısını parçalamasından kaynaklanıyor. Zaten son aşamada bunu yaptık ve çıkış suyu hergun laboratuvar da analıze gıdıyor , senın dedıgın gıbı standartlara aykırı bi çıkış yok. Şu konu da haklısın dışardan bakılınca tesis o hale gelene kadar nerdeydiniz diyosunya işte onu burda nasıl anlatıyım sana tesis içi bi durum fakat merak etme herkes yapması gerekeni biliyorda imkanlar kısıtlıyor. yani kısacası TESİSTEN ÇAMUR UZAKLAŞTIRILAN ÇAMUR , SİSTEMDE GÜNLÜK OLUŞAN ÇAMUR MİKTARINDAN DAHA AZ ŞU ANDA. anladınmı hergün bir miktar çamur içerde hapsoluyor. tabi bu durum herzaman olmuyor gecıcı bı sure kısıtlandı çamur çekimimiz ve bu durumlar gerçekleşti. çamur yaşını 12 gün dolaylarında tutmamız gerekirken mecbur 25 günleri buldu. İçerde hapsolan çamur zamanla köpürme ve kabarma yarattı en sonunda bunu parçalamak için geçiçi çözüm klorlamaya gidildi. Ben bir buçuk yıldır çalışıyorum eldeki imkanlar bu gönül isterki sistemden istediğimiz kadar çamur uzaklaştıralım ve sorun çözülsün. yani uzun lafın kısası herşey öle dışardan tavsiyeyle olmuyor. Sistemde oluşan çamurun çektiğin çamurdan daha fazlaysa sen napardın ? Güzel tecrübelerinden yararlanmak için soruyorum.