@Mehmet Baytemur
Şimdiden kolay gelsin kardeşim. Başka bölüm oku diyen arkadaşlara kulak asma. Kendini dinle. Hangi bölümde aç kalmam sorusuna değil, hangi bölüm bana hitap ediyor? Hangisinde başarılı olurum sorularına odaklan.
Şu hayatta gördüğüm, yaşadığım örneklere göre naçizane tavsiyelerim:
- Sevdiğin işi yap, o işi besleyecek yan dalları da öğren. Böylece çalışırken şafak sayıp lanet etmezsin geçirdiğin zamana.
- Bir şeyi başaracaksan bileğinin hakkıyla başar. Torpille, yalakalıkla gelen adamlar her devirde olur emin ol geldikleri gibi de gidiyorlar.
- Doğru ve dürüst ol. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış senin ekmeğin onuncu köyde o yüzden üzülme.
- En büyük rakibin ve hayatta en çok güveneceğin kişi aynada her sabah gördüğün kişidir.
- İşler, mesailer büyük zamanımızı alsa da dışarıda hayat devam ediyor. Asla hayattan kopma.
- İletişim, 5N1K, merak, ilgi, sabır, tüm işlerin anahtar kelimeleridir.
- 5D Kuralı (Doğruluk, Dürüstlük, Düzgünlük, Disiplin, Dinamizm) Eskiden çalıştığım şirkette öğrendiğim bir değerdi. Tavsiye ederim.
NLP gibi tavsiye verdik resmen
