Casio fx 82 es hesap makinesi

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar, x ve ye ekseni kesen noktaları biliyorum bunlar yardımıyla grafiğin eğimini nasıl bulabilirim?

Üyeler Görebilir
Bende Casio Fx 82 MS var sanırım ve sadece makine kullanarak eğimi bulmamı isteseler yapacağım şey şu olurdu;

(Not: x eksenini kesen nokta (2,0) y'yi kesen nokta (0,3) olsun.)

Regresyon analizinden doğrusal regresyonu seçerim. 2'yi tuşlarım sonra "," (virgül) ü tuşlarım ve 0'ı tuşlarım. Hesap makinesinin ortalarında sağa yakın yerde M+ tuşu var ona basarım ve kaydederim. Sonra başka hiçbirşeye basmadan 0'ı tuşlarım sonra "," (virgül) ü tuşlarım ve 3'ü tuşlarım. Sonra yine hesap makinesinin ortalarında sağa yakın yerde M+ tuşu var ona basarım ve kaydederim. Sonra SHIFT tuşuna basar sanırım 2 tuşuna atanmış olan VAR (varyasyon) sekmesine girerim. a ve b katsayılarını ayrı ayrı okurum. FX 82'de lineer regresyon y=bx+a şeklindedir. b benim için eğimdir. Sonra da hata yaptım mı bir yerde diye yine varyasyon menüsünden "r" ye bakarım. r=1 ise yanlış bir data girmemişim demektir. b=eğim değerini alırım.

Üyeler Görebilir
ms de ölye olduğunu bende biliyorum fakat benim sorduğum es ve es de değerleri , ile girmeyip tabloya yaziyosun. tablodan sonra eğim ve eksenleri kesim noktasını bulamiyorum.

Üyeler Görebilir
@duygudilek

Eh ne diyeyim yardımcı olamadım kusura bakmayın. Buyrun size açıklaması.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Sayfa açılınca CTRL+F yapın ve "CASIO" yazarak ENTER'a basın. Sizi örnek 4' e götürecek. İlgili örneği okuyun. Eğer İngilizce bilmiyorsanız söyleyin çevireyim. (Şimdi gece geç olduğu ve uzun olduğu için çevirmeye uğraşmadan direkt linki veriyorum.)

Kolay gelsin.

Üyeler Görebilir
@Alejandro

Eğer İngilizce bilmiyorsanız;

(Not: x eksenini kesen nokta (2,0) y'yi kesen nokta (0,3) olsun.)

MODE'a basın. STAT'ı seçin. Gelen ekrandan BX+A şeklinde gözüken lineer regresyonu seçin. x ve y kolonlarından oluşan bir ekran ile karşılaşacaksınız. x kolonunun ilk satırına "2" ikinci satırına "0" yazın. y kolonunun ilk satırına "0" ikinci satırına "3" yazın. (Her sayıyı girdikten sonra "=" tuşuna basmalısınız.) Tüm değerleri girince AC butonuna basın. Ekran temizlenecek ama değerleriniz kayıtlı kalacak. SHIFT ve "1" e basın. "7-REGRESYON" seçeneğini seçin. (7'ye basın.)" Sonra "2" ye basın. Eğimi buldnuz.

Bu yazdığım işlemin sizin bildiğiniz FX-82 MS kullanımı ile de hemen hemen hiç bir farkı olmadığını da belirteyim.