• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Eğitimleri

Olgaç Sürmelihindi

Mevzuat Grubu Lideri
Yönetim Grubu
Mevzuat Grubu
Katılım
11 Şubat 2013
Şehir
Gaziantep
Firma
-
Arkadaşlar merhaba, çevre ile ilgili videolu anlatımlarımız olacaktır. Amacımız daha iyi öğrenmek, öğretmek ve birbirimize yardımcı olarak eksikliklerimizi gidermektir. Sizler hangi konularda anlatım yapılmasını istersiniz? Değerli fikirlerinizi ve yorumlarınızı bekliyoruz. İyi çalışmalar.
 
@Olgaç Sürmelihindi Olgaç bey bu sıfır atık eğitimde bazı sorulara cevap bulma olasılığınız varsa da iletmek isterim. Bakanlıktan cevap alabileceğiniz yerler olur belki. Özellikle daha taslak halinde iken bile bölgemizde yer alan A101 vs tarzı marketler biz sıfır atık sistemi kurup satacağız diye geri dönüşlerde bulundular. Bu yönetmeliğin neresinde satılır yazıyor da okuyorlar anlamıyorum. Ama zaten zincir marketler sistemi kurmakla yükümlü ve belediye sistemine dahil olmakla. Bunun için bakanlık kaynaklı cevap alabilirsek süper olur.Bir de 300 konut üzeri siteler bunlarda sistemi kurmakla yükümlü. Belediye olarak şöyle baskı kurabilir miyiz, ekipman tedarik etmek zorunda değiliz, ama siz kurup bize vermekle yükümlüsünüz diye. Ekipman aslında sorun olan kısım değil, öyle çalıştığımız siteler var ki eleman koyuyoruz, çöpün içinden malzeme ayıklıyor. Ama artık bu bizim için altından kalkılamaz maliyetler boyutuna gelemeye başladı. Biraz belki kişisel bir sorun olacak ama ambalaj sektörü büyük bir yol alacak.
 
Ömer bey merhaba, öncelikle fikirleriniz için teşekkür ederim. Gerekli çalışmalara başladım. Bu sıfır atık çok önemli olduğu için en ince detayına kadar araştırma yapılacak ve kafa da soru işareti kalmayacak şekilde anlatılacaktır. Sizinle de iletişimde kalalım.
 
Merhabalar Olgaç bey,
Gün içerisinde yeni bir soruya maruz kaldığım için şansımı denedim ve yaver gitti bakanlığı aradım açtılar :) Elif hanım ile görüştüm. Taslak halinde olan, Sıfır Atık için Sıkça Sorulan Sorular tarzı bir kılavuz hazırlamışlar daha onaylanmadı ama kısa sürede yayınlanır diye düşünüyorum dedi. Bu özellikle zincir marketler için sistemi kurup belediyeye verecek ve buna 300 konut üzeri yerler de dahil. Ama tabi ekipman desteği verebilirseniz çok iyi olur dedi, tabi zorunluluk yok. Yönetmeliği okuyup bizi arıyorlar dedim satıcaz diye neresinde yazıyor biz okuyamıyorsak, kendisi de söyledi evet satmak ile ilgili herhangi bir ibare yok ne burada ne ambalajda. Belediye atığı almak isterse alır Ama siz lisanslı firmaya veriyorken belediye bir şey demiyorsa sorun yok ama ben alacağım derse belediye de kalır atıklar.
Bakanlık sitesini takip edelim belki bayramdan önce yayınlanır inşallah. Tabi bende elimden geldiğince destek olmaya çalışırım.
 
@Ömer Es Ömer Üstadım, belediye sınırları içerisinde anlaşmalı olan tat firmaları market vb. yerlerden ambalaj atıklarını bedelsiz alacak. Hala bedelli veya bedelsiz karmaşası yaşanıyor. Ambalaj atıkları geri kazanım firması tat haricinde başka yerden atık almaması gerekir ve tat firmalarına daha çok destek sağlanması lazım. Şuan tat firmaları isyanda haklı olarak. Zaten geri kazanım firması yurt dışından atık getiriyor ve ürünü satarak para kazanıyor. Ancak tat firması almış ve satmış olduğu atık haricinden başka geliri yok.
 
Üst