• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevli belgesi ve plastik geri dönüşüm tesisi

Can Şahin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Temmuz 2013
Firma
Demirkan Plastik Geri Dönüşüm
İyi günler arkadaşlar bu hafta plastik geri dönüşüm tesisinde çevre mühendisi olarak ise başlayacağım fakat bu konuda bilgim çok az çevre görevli belgesini de aldım fakat nasıl kullanacağım hakkinda da bir bilgim yok sizden ricam bu konuda bana tecrubelerinize dayanarak yardımcı olmanız.Bu tesiste dikkat etmem gereken şeyler neler? Gözden kaçarsa sorun olacak şeyler var mıdır ?
Birde çevren görevli belgesi ile ne yapmam gerekiyor ? ( tesis kayit filan ) şimdiden yardımlarınız icin teşekkürler
 
İlk önce tesisin durumu hakkında bilgi veriniz;
Danışmanlık var mı ?
Plastik geri dönüşümünü hangi aşamaya kadar yapıyorsunuz ?
Lisanslarınız mevcut mu alınmış mı yoksa gfb aşamasında mı ?

vb. sorulara cevap verirseniz ona göre yönlendirip yardımcı oluruz ?
 
Danışmanlık yok
Plastik geri dönüşüm çapak yapana kadar oluyor
Lisanslarıda yeni alınmış
 
@Can Şahin güzel peki sadece plastik geri kazanımı var yoksa toplama ayırma lisansı da var mı ?

Öncelikle lisans alınmış ise rahatsın işler rutine bağlıyor.

Aylık rutin olarak kds/motat girişleri yapman gerekiyor eğer ambalaj atığı toplama ayırman varsa aynı zamanda ambalaj bilgi sisteminede giriş yapman gerekiyor. Yani tesise ne aldık ne kadarı çapak haline getirdi sistemde bildirmen gerekiyor. İlk aşamada bunu öğrenmen lazım.

Diğer bir konu plastik biraz daha zevklidir diğer geri dönüşüm üürünlerine göre çeşitleri çoktur. İyi bir geri dönüşümcü olmak için plastik türlerini bilmek gerekiyor. Hangi plastikler daha değeleri hangi plastikler su üstünde bunların piyasada adları ne diye geçiyor gibi ?
 
Evet toplama ayırma olayıda var lisanslari okurken gördüm semalarda filan bahşedilmiş benimde zaten asil merak ettigim kısım aylik yapilan işler onları nasil yada nerden öğrenebilirim
 
@Can Şahin Aylık yapılan iş faturaları sisteme girip satışları ayarlamak yani online çevre işleri bunları burada sana ne kadar anlatsakta boş yüzyüze anlatılması lazım bunun içinde bulunduğun şehirdeki çevre danışman arkadaşların varsa onlardan alabilirsiniz diye düşünüyorum. İnternetten araştırma ile yapılacak bir iş değil en son Sakaryaya gel ben göstereyim kardeşim :D
 
@Can Şahin ustadlarim gerekenleri söylemiş.benimde tuzum olsun, 1) çevre dosyasını kendine göre düzenle. 2) tesisi kendi üstüne alarak çevre mühendisi atama işlemleri yap. 3) aylik degerlendirme, ic tetkik raporları ve calisanlara egitim verin. 4) isletmeyi kontrol ederek hangi atik geliyor ve atik kod levhalari mevcutmu onlara bakin. 5) beyanlari aylik olarak duzenli bir sekilde yapin. 6) endustriyel atik yönetim plani yok ise hazirlayin. 7) geri kazanim sonucu aciga cikan urunleri faturalandirirken kdv olmasina dikkat edin ve hurda olarak kesilen urunleri sisteme girmeyin. Bana mailinizi gonderin gerekli calismalari gondereyim.
 
arkadaşlar faturaların kdv li olmasına dikkat edin demissiniz ben kdv li faturaları sisteme girmiyorum.Hurda olarak gelen atıkları sisteme giriyorum
 
Üst