• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Müh. Yüksek Lisans Hk.

gülçinş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Şubat 2018
Şehir
Bursa
Firma
özel sektör
Herkese Merhaba;

Yüksek lisanstaki bir dersim için kötü yazılmış ve iyi yazılmış makale bulmam gerekli (kötü yazılmış makale için üzerine notlar açıklamalar yazmam gerekiyor neden kötü ne eksik , iyi makale içinde aynı şekilde bu bilgiler doğru vs.) . Malesef ki hoca başka bir bilgi vermedi :( yani internetten araştırıyorum ama elinde bu şekilde daha önce çalışmış bana bilgi verebilecek kimse varmı ?
 
herkesin iyisi kötüsü kendisinedir. neticede bulacağınız makale belli bir mercekten geçerek yayınlandığı için illaki birilerine göre iyi demektir. belli standart kalıplar vardır. bu kalıplara göre makale iyidir. ama ele aldığı konuyu irdelediğiniz zaman size kötü gelebilir. yani sonuç olarak bol bol makale inceleyerek kendinize göre irdelemeniz, eleştirmeniz lazım.
 
Hocanız gerçekten kötü bir makale bulmanız için değil biraz çeşitli makale okumanız ve değerlendirmeniz için böyle bir ödev vermiştir. Kaç tane makale okuduğunuzu da soracaktır muhtemelen. Biraz makale okuyup okuduğunuz makaleleri çalışmanın amacı, özgünlüğü, metodunun doğruluğu ve sonuçların referans göstererek yorumlanması gibi konularda değerlendirirsiniz. Impact factor değeri yüksek dergilerde daha kaliteli yayınları bulabilirsiniz. Gerçekten kötü bir makale arıyorsanız yağmacı ilan edilen dergiler var onlara bir göz atın.
 
@gülcn Yüksek lisans yaptığınız üniversitedeki tez yazım kılavuzunu indirin. Sonra sizin üniversitenizden yazılmış makale taramasını yapın. Daha sonra bu kılavuza göre yanlışları bulabilirsiniz :) şekil çizelge punto ve boyutları, hizalamalar, anahtar kelimeler, vb. gibi eksikleri bulabilirsiniz. Yanı sonuç olarak yazılması gereken bir hususu yöntem veya giriş kısmında yazmış olabilirler
 
Üst