• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendi̇sli̇ği̇ yapamiyorum....

A

Anonim (6834)

Merhaba sevgili üyeler,
8 aylık çevre mühendisiyim. Bir firmada işe başladım fakat çevre mühendisliği adına "bence" hiçbir şey yapmıyorum. Motat bende değil, kütle denge bende değil, eçbs de firma kaydım yok. Bunları istediğim halde yapamıyorum. Daha çok birlikte çalıştığımız firmalar ve işçilerle ilgilenmemi istiyorlar. Sadece gerekli belgelere imza atıyorum. Firma bir geri dönüşüm firması ama ben mesleğimi tam anlamıyla yapamıyorum. Atık yönetimine dahil edilmiyorum. İhtiyaç fazlası gibi hissediyorum açıkçası. Bu da doğal olarak gelir seviyesini de etkiliyor. Sizce ne yapmalıyım tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Gün içerisinde aşırı boş zamanım oluyor bu süreçte mesleki anlamda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Sektör mü değiştirmeliyim yoksa başka tavsiyeleriniz var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Anonim (6834)Sen cümlene henüz başlamadan oranın bir geri dönüşüm yeri olduğu belliydi. Çünkü ben de geçtim oralardan ve acilen uzaklaşmanı tavsiye ederim. O sektörden uzak dur! Patron şirketinden hayır gelmez. Şimdi yaptığın ve hiç ilgin olmayan bu işler, ileriki aylarda daha da artacaktır. Saçma bir koşturmacanın içinde boğulup gidersin. O tip yerlerde kimse kendini çevre mühendisi gibi hissedemez. Maaşlar da düşüktür. En fazla ne kadar verebilirler ki zaten! Eksileri çok o sektörün, ben herhangi bir artısını görmedim. Gören duyan varsa lütfen yazsın!
 
Merhaba,
Çalıştığınız firma hangi ölçekte bir geri dönüşüm firması onu iyi değerlendirmeniz lazım. Mevcut firmaların birçoğu çevre mühendisliğinin yanında muhasebe vs. işlemlerini de yaptırıyor ve genelde mecburiyetten dolayı bulunduruyor. Bu arada da bence "motat, kütle denge ve eçbs"de yapılan işler ne kadar çevre mühendisliğidir tartışılır. Bana aklı başında bir lise mezunu getirin bunların hepsini yaptırabilirim. Yolunuz çok uzun ve ilk aşamada maaş zaten problem olabileceğinden kendinizi geliştireceğiniz ve geleceği olan kurumsal sektörlere yönelebilirsiniz. (İngilizce şartıyla)
 
Anonim (6834)Öncelikle asla umutsuzluğa kapılma. Ben de işe başladığımda çok kötü bir firmaya denk geldim. O kadar kötüydüm ki sorun bende zannediyordum. Demek ki çalışmak bana göre değilmiş diyordum. Mecburen ordan ayrıldım daha sonra şans eseri bir yere giriverdim. Bu sefer iyi insanlara, iyi işlere denk geldim. Şuan mutluyum. Senin sorununun da kesinlikle sektör kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bence boş vaktinde kendini geliştir o arada da diğer yerlere iş başvurusu yapmaya başla. Elbet biri çıkacaktır. Değiştirdiğinde de farkı zaten göreceksin. Sakın üzülme her şey düzeltilebilir ve her şeyin bir zamanı vardır. sen çabalamaya başla ve sorunun sen de olduğunu düşünme. İş vermiyorlar diye değersiz değilsin sakın seni böyle hissettirmelerine izin verme.
 
Çok yüzeysel bir yorum olacak ama, en kötü iş tecrübesi bile önemlidir. Burada geçireceğiniz vakit boyunca profesyönel ilişkiler, personel-süreç yönetimi, stres yönetimi gibi tecrübeleriniz olacaktır. Vaktinizin boşa gittiği düşüncesine kapılmayın. Diğer meslektaşlarımın söyledikleri de doğru. Sektör maalesef sosyo-kültürel seviyesi aşağılarda olan bir sektör. İşlerin dışında tutuluyorsanız mesleki gelişim için sıkıntı yaşayabilirsiniz ama kişisel gelişim için bir ihtimal fırsat bulabilirsiniz. Geleceğe dair umudunuz kırılmasın, normalde bu yaşadığınız durumu konforlu bulan insanlara da denk geldim. Şu anki farkındalığınızın kıymetli olduğunu düşünüyorum. Motivasyonunuz, mutsuz hissettiğiniz ortamdan çıkış yolu aramak olsun. Hizmet verdiğiniz sektörleri tanıyın, sohbet anlarında rutinlerini-dertlerini öğrenin derim. Tekrar ediyorum, umudunuz kırılmasın. Kariyerinin başında bir meslektaşımızsınız, bu can sıkıcı tecrübelerin bile ileride faydasını göreceğinize inanın.
 
Dediğin şeyler zaten mühendislik değil büro memurluğu. Bırak başkaları yapsın. Arkadaşların dediği gibi ne kapabilirsen senin için kar. Bir sonraki işin için sıçrama olarak kullan orayı.

Patron şirketinden hayır gelmez, katılıyorum. Ama ilk iş yerin olduğu için iş tecrübesi edinmen için biraz dişini sık.
 
Üst