• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Oda Aidatı

Sercan Demir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2012
Firma
-
Merhaba Arkadaşlar. Birkaç sorum olacak.

-Odaya üye olup, her sene aidatını düzenli ödeyen var mı?
-Odaya üye olup, aidatını ödemeyen var mı?
-Oda üyelik aidat borçlarından ötürü icra takibi başlatılacağına dair tebligat alan var mı? (BEN)
-Odaya üye olup, Odadan gerçekten faydalanan var mı?
-Odanın bize sağladığı faydaları, bizler adına attığı olumlu adımları anlatacak ve bu adımlar sonucu "Bak bu oda sayesinde böyle oldu senin haberin yok" diyebilecek biri var mı?

Saygılar...!!!
 
İlk üyelik 2011 olması gerekiyor.. 1-2 kere yatırdım sonrasında baktım odanın ne bir etkinliği ne de bir yararı var, yatırmadım.. sonrası da malum..
 
Yatırmazsan 5 sene sonra icraya veriyorlar diye duymuştum. Senin de öyle olmuş.

Bana da bu aralar sürekli mail geliyor borcunuz var diye.
 
Bu yıllarca konuşulan mevzu, kısa ve net söylüyorum. her iki tarafta da haksızlık yapıyor. bir tarafta gönüllü oda faaliyetini yerine getirmeye çalışan insanlar, bir tarafta odasına sahip çıkmayan sürekli şikayet insanlar, bir tarafta da sürekli muhalefetlik yapıp GREENPEACE gibi davranan oda yönetimi...

Bu yine konuşulur, konuşulur, konuşulur...

Açıkçası ben odaya kızamıyorum.
Neden? Çünkü akşam mesaim bittiğinde çalışmalara katılmıyorum. Oraya giden emek veren insanlar var. Ben keyfime bakıyorum.
Neden? Çünkü inşaat müh. mimarlar gibi odasına sahip çıkmıyorum. Sahip çıkmadığım için de kimse takmıyor.
Neden? Çünkü sadece ÇED Yeterlik Belgesi zamanı aklıma geliyor.

Açıkçası ben odaya kızıyorum.
Neden? Muhalefet olmak yerine yönetmelikler çıkarken kurumlarla/hükümetlerle yapıcı davranıp sadece meslektaşının yararını düşünmüyor.
Neden? Ülkede yapılan yatırımlara mühendislikle bağdaşan açıklamalar yapıp karşı çıkmak yerine GREENPEACE gibi herşeye karşı oluyor.

Yani kimse AK kaşık değil :) kardeşim

Bana gelince ben de bu yılkini ödemedim :D
 
@Burak Bilen

Doğrudur. Söz konusu ODA menfaati ise takibini güzel yapıyorlar belli ki..

Daha önce hiçbir katkısı olduğuna inanmadığım ve vakti zamanında (mecburiyetten diye hatırlıyorum) üye olduğum odanın sitesinde bir göz atayım dedim, son iki gündür de elle tutulacak bir şey göremedim.. Neyse, az daha araştırayım bakalım..
 
@Tarık Can

Evet haklısınız. Gönderdikleri yazıda 2018 için (Yanlış hatırlamıyorsam) "Aylık 14 TL - Yıllık 168 TL" yazıyor. Herkes gönüllü olarak çalışıyorsa, 14,00 TL x Üye Sayısı = Aylık Oda Geliri acaba nereye gidiyor diye düşünüyorum. Hadi bu ücretler bizler için olumlu yerlere harcanıyor diyelim. Bu olumlu yerler nereler? Bizler için ne yapmışlar? Ben bunu merak ediyorum..

Kaç tane üye var? ben 1 :)
 
odaya yatırdığımız ücretlerin nerelere harcandığını merak ediyorsak genel/olağan kurul toplantılarına katılıp öğrenebiliriz ve yanlış harcama yapıldığını düşündüğümüz konularda muhalefet olabiliriz. Burada ki söylemlerimiz o kadar havada kalıyor ki işin üzerine eğilseniz ne söylemek istediğimi anlayacaksınız.
hiç bir faaliyete katılma, fikir verme, odaya bile gitme sonra oraya ticaret yapanlar (danışmanlık sahipleri, gdt sahipleri özetle patronlar) gitsin hatta ve hatta odada yönetici konumunda bulunmaya başlasınlar(o kadar gitmiyoruz ki adamlar seçimle geliyor sonuçta) sonrada oda bizi temsil etmiyor ya bize fayda sağlamıyor ya diye ağlan yani hiç doğru bir şey değil eğer odanın emekçi çevre mühendisleri için çalışmasını istiyorsak hep beraber elimizden geldiğince oda faaliyetlerine katılmalıyız inanın o zaman her şey düzelecektir.
 
Ben düzenli ödeyenlerdenim. Ancak ÇMOya ödenen üye aidatları,gelen tebligatlar ve odanın faaliyetleri hep tartışılmıştır. Ben de katılıyorum. Buradan yazarak bazı şeyler kolay görünüyor ancak şikayetlerimizi odanın yetkili organlarına iletirsek daha iyi olur . Ancak şikayetlerimizden sonuç alınabilir mi bilemiyorum. Bazen sonuç alabiliriz bazen alamayız. Çünkü yetki onların elinde. Ayrıca oda 2 yılda bir çalışma raporu yayınlıyor. Oradan da gelir gider tablosuna bakabilirsiniz
 
Bana da icra takibi göndermişler.
Çalışma raporu ben de yayınlarım ne var. Üyelerime faydası olmayan bir sürü etkinlik ve gider kalemi oluştururum.
Yönetime gir, odaya git diyecekler lütfen az ötede durun ve artık susun. Bunu siz de dahil herkes biliyor ki odanın hiç bir halta yaradığı yok.
 
Vallahi bu sitenin odadan çok daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Oda ücretini bu site alıyor olsa gram üzülmem. Zaten odanın bizim adımıza birşey yapmasına gerek yok. Buradan organize olup gerekli başvurular yapılınca en az onların ilerlediği kadar ilerleyebilir istenilen şeylerde. Birşeyler yapıyormuş gibi görünüp aidat toplamak icra takibi göndermekten başka bir icraat göremedik.
 
Üst