• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Denetimde tedarikçilerin çevre açısından değerlendirilmesinin istenmesi?

  • Konuyu başlatan Anonim (cea2)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (cea2)

Merhaba herkese. Son ıso denetimimizde bizim, çevre açısından tedarikçilerimizi denetlememizi ve değerlendirirken daha detaylı değerlendirme yapmamız istendi. Sadece tedarikçilerinizin belgeleri var mı yok mu diye bakmayın detaylı denetim yapın dendi. Diyelim ki tedarikçiyi denetlemeye fabrikasına gittik orada nelere dikkat etmek, ne gibi uygunsuzluklarına bakmak gerekir?
 
Tedarikçiniz çevre açısından neye tabi ise tabi oldukları konuda aldıkları belgeleri alırken geçerli olacak şartları sağlayıp sağlamadığına bakabilirsiniz. Örneğin bu bir geri kazanım tesisi ise, atıkların tesise kabulünden, işlenmesine, stoklanmasına kadar geçen süreçte fiziksel olarak şartları "hala" sağlıyor mu, atıksu ve emisyonlar ile ilgili olarak limit değerler içinde faaliyet gösteriyor mu? gibi bakabilirsiniz.
Normal fabrika ise atık yönetim planındaki atık kodları ile atık depolama alanlarındakiler birbirini tutuyor mu, plana uygun atık çıkışı yapıyor mu, atıklar fiziksel olarak mevzuata uygun şekilde ve sürelerde depolanıyor mu
bakabilirsiniz.
 
Üst