• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Dezenfektanlar

S

Silinen üye 2206

sağlık bakanlığının ruhsatladığı dezenfektanlar 5 gruba ayrılıyor.

1. ana grup: dezenfektanlar ve genel biyosidal ürünler
bu ürünlere yıkama losyonları, pudralar ve benzer ürünler gibi biyosidal etkisi olmayan temizleme ürünleri girmez.

1. ürün tipi: insan hijyeni ile ilgili biyosidal ürünler. bu gruptaki biyosidal ürünler insan hijyeni için kullanılan ürünlerdir.

2. ürün tipi: kişisel alanlarda ve umumi alanlarda kullanılan dezenfektanlar ve biyosidal ürünler hava, yüzey, eşya, ekipman ve mobilyaların dezenfeksiyonunda kullanılan (hastane yüzey dezenfektanları ve yosun öldürücü ürünler dahil olmak üzere kişisel, umumi ve sınai alanlarda) gıda ve yemlerde doğrudan kullanılmayan ürünlerdir. kullanım alanlarına yüzme havuzları, akvaryumlar, banyo suları ve diğer sular; klima sitemleri, sağlık kuruluşları ve diğer kurumlardaki duvar ve yerler, kimyasal tuvalet malzemeleri, atık sular, hastane atıkları, toprak ve diğer substratlar (oyun sahalarında) dahildir.

3. ürün tipi: veteriner hijyenine yönelik biyosidal ürünler bu gruptaki biyosidal ürünler veteriner hijyeni ve hayvanların tutulduğu, taşındığı ya da yaşadığı yerlerde kullanılan ürünlerdir.

4. ürün tipi: gıda ve yem alanlarında kullanılan dezenfektanlar ekipmanların, saklama kaplarının, tüketim aletlerinin, yüzeylerin ve üretimle bağlantılı olan boru hatlarının, insan ve hayvanlar için gıdanın, yemlerin ya da içeceklerin taşınması, depolanması ya da tüketiminde kullanılan aletlerin dezenfeksiyonunda kullanılan ürünler.

5. ürün tipi: içme suyu dezenfektanları içme sularının dezenfeksiyonunda kullanılan ürünlerdir. (insan ve hayvanlar için)

alacağımız dezenfektanın üzerine bakalım ;

insan vücuduna temas eden ürünler ise yani el dezenfektanı gibi ürün tipi (1) grubunda olması gerekir. üzerinde üzerinde ruhsat ve sayı tarihi olması gerekmektedir.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


eğer yer yüzeyler için kullanacaksanız ( domestos) gibi ürün tipi (2) dir.

ürün tipi 2' ler halk sağlığı tarafından ruhsatladırılmaktadır.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


dolaylı olarak biyosidal konusu Çevre mühendisliği konusudur.

dezenfektan olarak bu iki tip ürün grubu dışında ürün kullanmayınız.
 
Merhaba, bu dezenfektan konusu mevcut durumlardan dolayı biraz karıştı. Normalde hastane olarak klor tablet kullanılıyordu, şimdi ulv başlandı. Klor tablet de biyosidal ulv de diye yorumladım ben. Ancak biyosidal ürünler için uygulayıcı sertifikası gibi şeyler gerekiyormuş. Bir kaç şirkette bu yüzden iş güvenlikçilerin uygulatmadığını duydum sertifikaları olmadığı için. Şimdi hastanede klor tabletle normal temizlik personeli temizliğini yaparken tek farkı püskürtme olan işlem için sertifika gerekir mi? Şu an zaten hiçbir yer eğitim açmıyor ama bu ileride sorun olur mu? Bütün bilgilendirmeler yapılıyor, kişisel koruyucu donanımlar zaten var. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır?
 
Dezenfektantan uygulamalarında biyosidal uygulama izin belgesi istenmiyor, Biyosidal uygulama izni sadece pestisit grubunda uygulanıyor.

Etanol veya diğer alkol bazlı dezenfektanlar yer yüzey uygulamarinda genelde kullanılmaz bunun yerine sodyumhipoklorit (Domestos) yada gumusiyodur aktifli dezenfektan kullanın.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst