• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Dolum tesisleri

Özlem BAKİ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ağustos 2010
arkadaşlar dolum tesislerine ne gibi hizmetler verilebilir.. ek1 ve ek2 ye giren dolum tesisleri için yapılcak şeylerde fark vr mıdır? yardımcı olursanız sevinirim
 
dolum tesisleri için" toplam tank kapasitesi" ifadesi tankların toplam hacimlerini mi ifade ediyor yoksa kapasite raporundaki yıllık depolanan toplam miktarı mı? :S dolum tesisi konusunda bilgisi olan biri yok mu :/
 
tesiste hem lpg hem de akaryakıt için 2 ayrı kapasite raporu mevcut.
lpg için 2 adet dolum tankı var birinin toplam depolama hacmi 4950 metreküp yıllık depolama kapasitesi ise 50.490 oluyor.
akaryakıt için ise toplam depolama hacmi 36.000 metreküp,yıllık ise 367.200 metreküp depolama kapasitesi var tesiste...
2 ayrı kapasite raporu mevcut... daha önce dolum tesisine danışmanlık yapmadım ve açıkçası çokta bilgim yok :(
 
özlem hanım bu sizin dediğiniz akaryakıt istasyonu mu yoksa lpg dolum tesisi mi???
 
Arkadaşlar dolum tesisleriyle alakalı biraz daha detaylı bilgi verirmisiniz ne gibi atıklar cıkıyo nelere dikkat edilmeli gibi ? şimdiden teşekkürler
 
arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var...sözleşme imzaladığım dolum tesisinin 2010 yılında müdürlükten alınmış emisyon izni var..fakat tesis ek 1 ya da ek 2 kapsamında mı tespit edemiyorum..yönetmelikteki belirleme ton hesabına göre ancak firmanın kapasite raporlarında m3 olarak yazıyor..ve bunun bir çevrim tablosuna göre hesaplandığı söyleniyor..buna göre ek 1- ek 2 belirlemesi yapılıyormuş..bununla alakalı yardım edebilir misiniz?
 
Özlem hanım,
ÇKAGİLHY EK-1 'de 9.1.1 Sıvılaştırılmış petrol gazları için toplam depolama tank kapasitesi 2.000 m3 veya daha fazla olan tesisler (Isınma amaçlı kullanılan depolama tankları hariçtir). denmekte. LPG sıvılaştırılmış petrol gazının ingilizce kısalmasıdır. (Liquified Petroleum Gas ;)
 
tesiste aynı zamanda akaryakıtta mevcut tolga bey yani madde 9.2.2 e de tabii... ve ek1 - ek2 ayrımı yapabilmek için ton-m3 çevrimi yapılmalı..bu konuda bi fikriniz var mı
 
depolanan akaryakıtın cinsi önemli örneğin en düşük yoğunluğa sahip benzinin yoğunluğu 0,715 ton/m3*36000 m3
Sizin kapasite en az 25740 ton hadi ordan ek-1'e girmedi diyelim eğer mazot depoluyorsa mazotunda 0,815 – 0,855 ton/m3
0,855* 36000=30780 bu sefer ek-1'e giriyor onun için sizin depolanan akaryakıtın cinsine göre belirleyin depolama tonajınızı. sonrada karşılaştırın.
 
Özlem hanım sizin dolum tesisi ek-2 9.1.1 tabidir genelde ama siz genede kapasite raporundakı kapasıtenıze gore incelerseniz daha sağlıklı olur vede sizde tüp dolumuda varsa yani ek 9.1.3 de tabide olabılır onada dıkat ederseniz iyi olur..
 
Nurullah Bey
Benim de bir sorum olacak; Akaryakıt dolum tesisinden çıkan başlıca atıklar nelerdir ve dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
Peşinen teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Berna Kurtay
 
@bkurtay
Tesiste çesitli nedenlerle spesifikasyonu bozulan ürünler, akaryakıt karısmıs yagmur
suları ve tank temizlik sonucunda olusan tank dibi su-ürün karısımı proses kaynaklı sıvı
atıklardır.İsletme asamasında çalısacak personelden kaynaklı olusacak atıksu
evsel nitelikli olacaktır.

Berna Hanım birde tesiste olusacak atık sularınız nereye boşaltılıyor..??
 
Üst