• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Dünya Çevre Günü

Arda Ünlü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Ekim 2016
Şehir
Ankara
Firma
Dönüşüm Danışmanlık
Arkadaşlar merhaba,

5.06.2020 Dünya Çevre Gününde farkındalık yaratmak amacıyla fabrikamda slogan çalışması yapmayı planlıyorum. Konu ile ilgili sizlerinde fikirlerini almak isterim.

Şimdiden teşekkür ederim. :)
 
Çevre, çevrecilere bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir. (Barış MANÇO)

Bir de bu karikatürü çok severim.

ayi-cikabilur.jpg
 
Dünya Çevre Günü 2020, 5 Haziran 2020'de Kolombiya'da yapılacak ve çevre günü teması biyolojik çeşitlilik .
Biyoçeşitlilik ile ilgili sözler olabilir.

22 Mayıs Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü
Önemli Bilgilendirme: Geçmiş döneme ait basın bültenidir ve güncel olmayan bilgiler içerebilir. Bültenin halen yayında olma nedeni Vakıf çalışmalarına dair arşiv niteliği taşımasıdır. Vakıf'tan bilgi ve onay almadan kullanılmaması rica olunur. (E-posta: KurumsalIletisim@tema.org.tr, tema@tema.org.tr)

Bu yıl “Biyoçeşitlilik: Herkes İçin Gıda, Su ve Sağlık” teması ile kutlanan Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü'nün amacı; sürdürülebilir bir dünya ve sürdürülebilir yaşam için en değerli hazinemiz olan biyoçeşitliliğimizi korumak zorunda olduğumuzu vurgulamak. Zira, bu hazineyi koruyup gelecek nesillere aktarmayı başaramazsak kendi sonumuzu hazırlamaya devam edeceğiz.
Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi'nin yürürlüğe girmesinin üzerinden on yıl geçmesine rağmen gezegenimizin güvenliği için en önemli koşullardan biri olan biyolojik çeşitliliğimizin korunmasında önemli bir yol katedilemedi. Oysa temel mal ve ekolojik hizmetlerin tek kaynağı olan biyoçeşitlilik, gıda güvenliği, doğru su arzları ile biyolojik zenginliğine dayalı olarak elde edilen geleneksel ve modern ilaçların korunması bakımından çok önemli.

Dünyamız Ne Yazık ki Derin Bir Ekolojik Çöküş ile Karşı Karşıya. İşte Bu Çöküşe İşaret Eden Bazı Veriler:
-BM'in verilerine göre dünya nüfusunun 2050 yılına gelindiğinde 7,9 milyar ile 10,9 milyar arasında olması bekleniyor.
-Yaklaşık 1,2 milyar kişi, yani dünya nüfusunun neredeyse çeyreği, Dünya Bankası'nın “salt yoksulluk” dediği günde 1 dolardan daha az bir paraya geçinmeye çalışıyor.
-Bütün dünyada yaklaşık 420 milyon kişi kendi besinlerini yetiştirmek için gerekli topraktan yoksun oldukları ülkelerde yaşıyor.
-2025'e gelindiğinde gıda ithalatı yapmak zorunda olan ülkelerin nüfusu 1 milyarı geçebilir.
-Bugün dünyada yarım milyar kişi kronik kuraklık çeken bölgelerde yaşıyor. 2025'e gelindiğinde bu sayının en az beş katına çıkarak 2,4-3,4 milyara ulaşması bekleniyor.
-BM 'e göre dünya genelinde 1,1 milyar kişi yani her beş kişiden biri günde en az 20 litre su olarak tanımlanan güvenli içme suyuna “makul sınırlar çerçevesinde ulaşamadıkları” için hastalanma ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya.
-Kirli su, sağlık sorunlarının baş kaynağı. Hindistan'da 1000 bebekten 70'i bu nedenle ölüyor.
-Gezegenimizin en fazla çeşitlilik arz eden ekosistemi olarak kabul edilen birincil tropik ormanlar, yılda muhtemelen 140.000 kilometrekareyi geçen bir oranla ortadan kayboluyor.
-Yalnızca 1990'larda dünya orman örtüsünün yüzde 4'ünün ortadan kaybolduğu tahmin ediliyor. Bir diğer zengin ekosistem türü olan sulak alanlar ise son yüzyılda yüzde 50 azaldı.
-Dünyada kullanılan bütün ilaç hammaddelerinin yüzde 25'i tropik ormanlardan sağlanıyor. Bunun ticari değeri ise 15 milyon dolar.
-2000 yılı verilerine göre dünyanın en zengin su ekosistemi olan mercan kayalıklarının 27'si ciddi biçimde tahrip oldu.
-Dünya denizlerindeki balıkçılık alanlarının yüzde 60'ı şu anda kapasitesine ulaşmış ya da kapasiteyi aşmış durumda.
-Dünya Çevre Koruma Birliği IUCN'e göre dünyada yaşayan memelilerin yaklaşık dörtte biri, kuş türlerininse yüzde 12'si soylarının tükenmesi tehlikesiyle karşı karşıya.

Kaynakça:TEMA Vakfı Yayınları (Worldwatch Enstitüsü) Dünyanın Durumu 2001 ve 2003'ten derlenerek hazırlanmıştır
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst