Elektronik firmaları

Üyeler Görebilir
Bir elektronik firmasına ziyarete gittiğimizde kalay gümüş ve bakır karışımlıbir madde ile lehim yapıyor aylık 200-300 kg'lık sarfiyatı var bacalardan çıkan emisyon bağlı olduğu sanayi tarafından çevre mühendisince yapılmakta kapsam listelerinde bulamadım acaba kapsama giriyor mu? Yardımlarınız için teşekkürler.
 
Üyeler Görebilir
SKHKKY Bacada voc (uçucu organik bileşikler) ölçümleri yapılır.
4) Isıl gücü olmayan tesislerde asgari baca yüksekliği çatının en yüksek noktasından itibaren dağılımı
engellemeyecek şekilde en az 1.5 m olacaktır.

Onun haricinde çevre izin lisans konusunda atık su deşarjı yoksa gürültüden muafiyet maddelerinde yer alıyorsa emisyon konusunu da çevre il müdürlüğünden görüş alarak neticekendirilebilir. Zaten tesisler çevre izninden muaf olsalar bile bunu sadece bizim değerlendirmemiz de yetmemekte çevre il müdürlüğünden muaf olduguna dair yazı alınması gerekmektedir.
 
Üyeler Görebilir
ustadım şimdi burada bahseettiğim alaşım (kalay-gümüş-bakır) lehim makinasında eritilerek elektronik malzemeye lehimlenerek sabitleniyor. Kapsam olayını da Çevre İl müdürlüğüne dilekçe yazarak soracağız artık. çok teşekkürler.
 
Üst