• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Emisyon numune alma portu

A

Anonim (dc78)

merhabaa. işletmeye yeni başlayacağımız bir kömür kazanımız bulunmakta. Bu kazanın emisyon ölçümünü yaptıracağımız zaman emisyon alma deliği gerekecek. baca çapı nedeni ile 90 derecede olması gereken 2 delik isteniyor yönetmeliğe göre. ancak bu deliklerin ne kadar yüksekte olması gerekiyor??
 
Anonim (dc78)Bir danışman gözüyle bakacak olursam, Melbesten başvuru yaptığınızda atanan laboratuvar keşife gelecek ve size "ölçüm metodlarına" göre açılmasını gereken delikleri tarif edecek. Yanlışım varsa laboratuvarda çalışan arkadaşlar düzeltsin, laboratuvarlar arası ölçüm metodları farklı olduğu için metoda göre farklı noktalarda ölçüm deliği olmasını isteyebilirler.
 
Bir dökümanda şu şekilde bir açıklama buldum. yönetmelikte geçen 5 hidrolik çap ifadesi dairesel bacalarda 5 çapa denk geliyor anladığım kadarıyla. sanırım filtreden sonra çapın 5 katı kadar üstte olması gerekiyor. ama laboratuvarın yönlendirmesi daha doğru olacaktır dediğiniz gibi

1660049497217.jpeg
 
tekrardan merhaba. Bu kazanda kullanılacak olan kömürün, sonrasında oluşacak atığını anlaştığımız lisanslı bir firmaya göndereceğiz. ancak şu an atık için henüz analiz yapılmadı. analiz için başvuruyu melbesten mi yapmak gerekiyor, yoksa istediğimiz bir firmaya gönderip analiz yaptırabilir miyiz?
 
Üst