Endüstriyel atık yönetim planı

Üyeler Görebilir
20 01 26 atık koduna sahip "20 01 25 Dışındaki Sıvı ve Katı Yağlar" tehlikesiz atık olarak mı sınıflandırılıyor acaba bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı ya da bu koda sahip atıklar atık yönetim planına yazılır mı ?

Üyeler Görebilir
Ömrünü Tamamlamış Lastikler, tehlikesiz sınıfında ama "Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik" te atık kodunun yanında " * " işareti olan atıklar tehlikeli atık olarak nitelendiriliyor galiba şimdi dikkatimi çekti de

Üyeler Görebilir
@Oğuzhan ULUTAŞ

20 01 26*: 20 01 25 dışındaki sıvı ve katı yağlar (A)

Atık Yönetimine İlişkin Genel Esaslar Yönetmeliği 'nin ekinden atık kodlarının tehlikeli (A), muallak (M) ve tehlikesiz olup olmadığını görebilirsiniz. Atık listesinde (*) ile işaretlenmiş atıklar tehlikeli atıktır. (A) ile işaretlenmiş atıklar Ek III B de yer alan atık konsantrasyonlarına bakılmadan tehlikeli atık sınıfına girer. (M) ile işaretlenmiş atıklar için tehlikesiz olduklarının ispatı için analiz yaptırmak gerekir, bunun sonucunda tehlikesiz çıkarsa bu şekilde değerlendirilebilir.

Üyeler Görebilir
@Mahmut Cimşit

İl müdürlükleri genelde tesiste oluşan tüm atıkları istiyor. Bu yıl baya atık yönetim planı verdim. Bu durumlarla da karşılaştım.

Üyeler Görebilir
@Göksel Kurtuluş
Bu tebliğin durdurulma kararı ile ilgili dökümanları daha önce paylaşmıştım. Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği şu an durduruldu, ve bakanlığın açmış olduğu itiraz davası halen sürmekte. Aksi bir durum gelişti ise lütfen paylaşın ve başka bir konu başlığı altında paylaştığım ilgili dosyalara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz! https://www.cevremuhendisleri.net/konu/mevzuat-kütüphanesi.7549/#post-59433

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
@Gülay Kudret Birdal
Gülay Hanım siz sanırım başka bir ildesiniz. İstanbul İl Müdürlüğündeki tüm mühendisler ve şube müdürü ile yaptığım görüşmelerimde de bana tebliğin durdurulması dolayısıyla denetimleri ve başvuruları değerlendirebilecekleri yürürlükte olan bir tebliğ olmadığını söylediler. üstelik başvuruların hepsi durdurma neticesinde reddediliyor. Ayrıca bakanlığın ekteki yazısında hiçbir icra yapılmaması ve başvuruların da bekletilmesi konusundaki uyarısı çok net. Bu durum çok can sıkıcı, böyle bir tebliğin durdurulması durumunda dava ile ilgisi olmayan firmaların durumu hiç göz önüne alınmamış ve herhangi bir önlem alınmamış.

yürütmeyi durdurma kararı.jpg

Üyeler Görebilir
@nskathome

Geçmiş olsun o halde ben Kocaeli'deyim.Hurdacılar ile ilgili olan bir problem çıktı ortaya tebliğin durdurulduğunu bu sebeple neye göre davranmam gerektiğini sordum başvurularla ilgili olmasa da denetimde bu tebliğe uygun davranmamın hiç bir tebliğ yada yönetmeliğe dahil olmadan beklemekten daha iyi olduğunu söylediler.

Üyeler Görebilir
@Gülay Kudret Birdal
Burda herşey durdu. Ancak tabi ki bir tesisin uygunluğunun sağlanması gerekiyorsa ilgili mevzuata göre davranmak en doğrusu. Tebrik ediyorum cesur bir söylem.

Üyeler Görebilir
@Mahmut Cimşit

MADDE 14 – (1) 12/5/2010 tarihli ve 27579 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Tehlikesiz ve İnert Atıkların Geri Kazanımı Tebliği" yürürlükten kaldırılmıştır.

Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanım Tebliği yürürlükte ve durdurma kararı mevcuttur. Tehlikesiz atıklar bu kapsamda değerlendiriliyor ancak tebliğin durdurma kararı sonrasında, gerek endüstriyel atık yönetim planları gerekse lisans başvurularının neticeye ulaşmayacağı tarafımıza bildirildi. Beklemekten başka çare yok. Tekirdağ İl Müd. siz başvurularınızı yapın, biz mevcut duruma göre değerlendiririz demişti.

Üyeler Görebilir
Hazır beton tesisinde oluşması beklenen tehlikeli atıklar ve kodları lazımdı,daha önce bu tarz bir çalışması olan var mı....