• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Tesisler

Sinem Yener

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Temmuz 2011
Herkese kolay gelsİn...
ArkadaŞlar ÇaliŞtiĞim Şİrketİn afyonda "kalker ocaĞi ve mekanİk plent tesİsİ, 2adet kirma eleme tesİsİ, 2 adet asfalt plent tesİsİ, 2 adet beton santralİ" mevcut bunlar İÇİn gfb almam gerekİyor. Nasil bİr yol İzlemeliyim yardimci olan arkadaŞlara Şmdİden teŞekkÜrler
 
Cevap: Entegre tesİsler

Emisyon ölçümlerine hemen başlatın yoksa GFB alındıktan sonra 6 aylık süre yetmeyebilir. Sizin orada büyük ihtimalle çöken toz ölçümleri gerekecektir. Bu ölçümler çok uzun süreceğinden ölçümlere hemen başlatın.
 
Cevap: Entegre tesİsler

Ek 3A yı doldurmalısın
sonra;
İl müdürlüğünden uygunluk yazısı almalısın
çed kararını
atık su arıtma tesisi varsa proje onayı
vaziyet planı
sicil gazetesi
kapasite raporu
yapı kullanma belgesi
iş akım şeması...
bu eklerle birlikte başvurmalısın
 
Cevap: Entegre Tesisler

bir bütün olarak düşünerek ana faaliyet konusu cercevesinde başvurunu yapman gerekio.ama gercekleştirilen faaliyetlerden herhangi biri ç.k.a.g.i.l.yönetmeliği ek-1 kapsamına giriyosa çevre birimi kurmanız gerekir.siz bence çkagil yönetmeliği kapsam araştırması için elinizde bulunan evraklarla (proses akım seması ve özeti,kapasite raporu,ced,imza sirküsü,vaziyet planı,ticaret sicil gazetesi,daha önce alınmış izinler..) il çevre ve şehirciliğe başvuruda bulunun.
 
Cevap: Entegre Tesisler

ARKADAŞLAR ENTEGRE TESİSLER HAKKINDA EK-2 YE TABİİ AYNI ADRES, AYNI VERGİ NUMARASINA SAHİPSENİZ TEK ÇEVRE GÖREVLİSİ YETERLİ OLUYORMUÇ TEYİT ETTİM. BİLGİLERİNİZE...

(ÇEVRE GÖREVLİSİ VE DANIŞMANLIK FİRMALARI İÇİN HAZIRLANAN YÖNETMELİĞİN 7.b MADDESİ )
 
Cevap: Entegre Tesisler

Sİz daha Öncede belİrtİldİĞİ Üzere kapsam araŞtirmasi İÇİn İl Çevre ve Şehİrcİlİk mÜdÜrÜlÜĞÜne dİlekÇe İle baŞvurun.geldİklerİnde sİze ne yapmaniz gerektİĞİnİ sÖyleyeceklerdİr.sİzde kafanizda oluŞan sorulari sorma firsati bulmuŞ olursunuz..;)
 
Cevap: Entegre Tesisler

Sorduğun kişiye, il müdürlüğüne göre değişir. 10 gün sonra da olsa cevap alabilmişsin en azından..

Verilecek kararda aynı şekilde benim kanaatimce. Ama şöyle düşünün bir şirketin 3 farklı faaliyet alanı olsun birinde emisyondan muaf, birinde de emisyon gerekli olursa başvuru tek kişi tarafından nasıl yapılacak.
Çevre denetimi yönetmeliğine göre çevre yönetim birimi kurulması gerekiyor die biliyorum. Ama çok emin olmadığım için il çevreye sormakta fayda var die düşünüyorum. Yani ben olsam öyle yapardım :d
 
Cevap: Entegre Tesisler

BENİM ÇALIŞTIĞIM ŞİRKETE BU GÜN DENETLEMEYE GELDİLER.EK2 DEN EK1 E TERFİ EDİYORDUK NERDEYSE.:) VATANDAŞ SİZ NİE EK2 DESİNİZ DİYOR YAWS :alkis:
 
Cevap: Entegre Tesisler

[IPUCU]Arkadaşlar tamamı büyük yazı karakteriyle yazı yazmak internette "bağırmak" anlamına gelmektedir. Lütfen küçük yazı karakterini tercih ediniz.[/IPUCU]
 
Üst