• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Evsel Atıksu Arıtma Tesisleri

nfzkaplan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2009
Firma
ASAT Genel Müdürlüğü
Ülke bazında il ve ilçelerde işletmeci olarak çalışan arkadaşlarla bilgi alışverişinde bulunmak ve tanışmak faydalı olacak diye düşünüyorum. Kontrol ve işletme parametreleri ile ilgili referans aldığınız kaynaklar nelerdir? Tesislerinizin işletme el kitapları mevcut mu?
Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Nafize KAPLAN
Antalya Büyükşehir Belediyesi
Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü
Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı
Atıksu Arıtma Şube Müdürlüğü
 
Merhaba ben evsel atıksu arıtma tesisinde çevre mühendisiyim. Proses mühendisi bilgim az paylaşımda bulunabilir miyiz?Hidrolik yük hesabı son çöktürme savak yükü vs. ne işime yarar nasıl yaparım?neleri bilmem gerekiyor uzun havalndırmalı sistemde çıkıştaki nitrat azotu ne colmalı amonyum azotu ne olmalı vs.
 
Genel kabul gormus bir kaynagi alip okumaniz gerekiyor. DWA nin ATV 131 klavuzunu tavsiye ederim. Internette Turkce ve Ingilizce versiyonlari mevcut. Cok kompakt bir kaynak. Gereksiz detaylara girmiyor. Bununla baslayabilirsiniz.
 
Üst