• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Flotasyon

Fırat Alper

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mayıs 2011
flotasyon unıtelerı ısletme problemlerı hakkında yardımcı olursanız sevınırım arkadaslar
 
İşletme problemlerini saymak basit, sistemi işletmek çok da basit değil aslında :)

İşim dolayısıyla et entegre atıksu arıtma tesisi ve Daf ünitesi inceleme fırsatım oldu. Gözlemlerime göre; çözünmüş hava flatasyon ünitelerinin işletiminde can alıcı nokta basınçlandırma tankına giren ve çıkan su basınçlarının; belirlenen değerlerde sabit olarak tutabilmektir.. Öyle bir basınçlandırma yapılmalıdır ki suyun içerisinde havanın çözünmesi sağlanabilmeli ve su tanka girene kadar hatta belirli bir basınç değeri korunabilmelidir. (ki çözünen hava tekrar gaz haline dönmesin)


Basınçlandırma tankına fazla basınç uygulanırsa Daf ünitesi söz gelimi şişer. Çökmesini istediğimiz, yoğunluğu sudan ağır olan maddeler de yüzeye doğru yükselir ve çökelme olayı gerçekleşmez. Ancak az basınç uygulandığında da havanın su içinde yeterli miktarda çözünmesi sağlanamaz ve bahsedilen yüzdürme olayı gerçekleştirilemez.

Manometrelerin devamlı takibi ve ihtiyaç duyulduğunda müdahale gerektirmesi, giriş suyuna eklenen kimyasalların konsantrasyonları ile pH, sıcaklık gibi parametrelerin devamlı takip altında tutulması sistemin işletme problemleri arasındadır.

@canertokdemir

Bu yorumunuzdan konu hakkında fikir sahibi olduğunuzu zannediyorum . Yorumum hakkında paylaştığım bilgileri yanlış mı buldunuz, size yanlış gelen tarafları mı var acaba? ( 'Bunu Beğenme' butonuna basmanıza istinaden) Eleştiri yapıyorsak açıklamasını, düzeltmesi de yapsak !!!

Düzeltmenizden ötürü teşekkürler Caner Bey. Olur öyle hatalar :) Verdiğim bilgilerin işinize yaramasına sevindim.
 
Üst