• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Fuzzy Risk Matrix

Öyküm Hız

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Haziran 2011
Arkadaşlar, Fuzzy logic, risk değerlendirmesi alanında kaynağın az olduğu bir konu. Geleneksel yöntemlerin dışında takip etmek isteyenler için alternatif makaleler bulmaya çalışıyorum. fırsat bulabilirsem çevirilerini de vermeye çalışacağım daha sonra. ilgilenenler için:
 

Ekli dosyalar

  • fuzzy risk matrix.pdf
    1.1 MB · Görüntüleme: 85
Tercume de degil belki..Aslinda bir "ornek "olsa anlamak icin faydali olurdu.
Örnek: yanıcı madde tiner var, tutusturucu var, calisanlar var, yaralanma tehlikesi var.
Burda fuzzy nasil risk hesaplar?
 
şuanda bu konuyla ilgili master tezi hazırlıyorum arkadaşlar. makalelerin çevirilerini türkçe olarak paylaşmam zor oluyor, zira elimde çok fazla makale var ama fuzzy logicle modelleme oluşturmakla meşgulüm. ortaya bir şeyler çıktıkça sizle türkçe olarak paylaşacağım. uygulama konusunda çevre mühendisliği alanında türkçe kaynak azlığının farkındayım, bu yüzden bu konuda özellikle yardımcı olacağım. benim hazırlayacağım direkt çalışma alanlarında karşılaşacağınız risk yerine, daha çok çevresel risk hesaplarında kullanılacak bir model olacak. ancak benzer bir programı , iş güvenliği alanında da uygulayabiliriz diye düşünüyorum; ve bunun için uğraşıyorum :)
 
bu bilgisayar programi gibi birsey mi olacak Oykum hanım,dogur mu anladim.
yani pratik olarak biz manuel olarak da yapabilir olmayacagiz demek..
 
matlab'ta fuzzy eklentisi ile kurmaya çalışacağım.
açıkçası ben de şuan bunu araştırma aşamasındayım Faruk bey. Sadece excel ile de yapılmış çalışmalar da var ama önce matlab ile kurup, sonrasında daha standart ve herkesin uygulayabileceği bir programa dönüştürmeyi düşünüyorum ben. bakalım, başka bilgisayar programları da olabilir. manuel olarak hesaplamak mecburen gerekiyor bir kısmını. şöyle ki programa yükleyebilmek için, modeli oluşturmak gerekiyor. bu hesaplama yöntemi genelde "çok parametreli belirsizlikler" üzerine kurulu olduğu için ( mesela bir kirleticinin aynı anda hava, su, toprak, canlı üzerine etkisi gibi ) karmaşık olan kısmı aslında modeli oluşturmak. hidrolik uygulamalar var aslında daha önceden çalışılmış. teorik uygulama için manuel hesap da gerekli.
 
Tesekkur ederim Oyku hanım. Simdilik biz basit yontemlerimizle calisalim. bu yontem bir adim veya kategori ilerisi olarak dusunuyorum.Sahada biz daha basit ve hizli yontem arayisinda oldugum icin sordum.Vaktinizi ayirdiginiz icin tesekkur ederim.
 
Üst