• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri devir imhoff

nazli srhnoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Aralık 2016
Firma
Çorlu muhendislik fakultesi
Merhaba..yaklasik 10gunu askın bir suredir geri devir imhoff degerim ne kadar camur ceksem de azalma gostermedi.havalandirma havuzu imhoff degeri 600ml/lt civarlarinda geri devir imhoff degerim ise 900ml/lt civarlarinda seyretmektedir.mlss 4020mg/lt geri devir mlss 6534mg/lt.. gunluk camur atim miktarimiz degiskenlik gosteriyor.bir gun 13m3 camur cekerken bir gun 20m3 camur cekiyoruz.nedeni ne olabilir? Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20190127-WA0017.jpg
    IMG-20190127-WA0017.jpg
    112.4 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG-20190127-WA0018.jpg
    IMG-20190127-WA0018.jpg
    97.8 KB · Görüntüleme: 37
SVI değeriniz 149 , yani çökelme sorunu var, peki sizin tecrübelerinize göre SVI kaç iken sistem düzgün oluyor ? Ayrıca hiç dağıtım yapısından ımhoff baktınız mı ?
çamur çekiminde değişiklik yapmak pek önerilmez yani birgün fazla diğer gün az yerine %10 arttırmak veya azaltmak tercih edilmeli, ayrıca oksijen seviyeleriniz ne durumda ? son çöktürmede akm kaçakları mevcut mu , ayrıca böyle birşey söz konusu ise üst yüzeye çamur kitle olarak mı çıkıyor yoksa yüze ulaşmadan toz halinde mi çıkıyor. belki son çöktürmede çamuru fazla veya az bekletleşmiş olabilirsiniz ya da denit-nit da sıkıntı var? ama suyunuz duru gözüküyor döngüde bir sıkıntı yok gözüküyor. bunlara bir bakın, sonra ne yapabiliriz diye düşünürüz.
 
@Mustafa Bolat SVI degerim 100-120 araliginda guzel sonuclar aliyordum.siz soyleyince simdi dagitim yapisinda imhoff baktim 610mlt cikti.havuzlardaki oksijen degerim aerobikte 1.1mg/lt iken anoksik bolgede 0.8mg/lt civarlarinda.aerobik bolgede oksijeni bu seviyeden fazla verdigim zaman denitrifikasyon sorunu yasiyorum imhoffta patlamam oluyor.geri devir imhoffta camur patlama seklinde yuzeye cikmiyor.cokelmeden sonra sadece yuzeyde toz halinde bulunuyor. Cokeltime camur kacagim mevcut degil
 
bence biraz oksijeni düşürün ve tepkisine bakın sistemin, tozlanma genelde nitr. probleminde çıkıyor. ve ayrıca çamur çekimini dengesiz yapmayın bir ayarda çekmeye çalışın, fosfor çıkış değeriniz kaç ? ve son zamanlarda yükselmeye başladı mı ?
 
Resimlerde de görüleceği üzere sisteminizde nitrifikasyona bağlı sıkıntı var. oksijeni düşürmenizi önermem hatta mümkün ise biraz daha arttırın. çamur çekiminizi daha fazla arttırmanız gerekecek. sisteminizde mlss çok yüksek tasarım kriteri ve debinizi bilmiyorum ama bu değeri 2000 mg/lt seviyelerinde tutmanızda yarar vardır. ayrıca geri deviri çamur çekimine göre azaltmanız uygun olacaktır. yani çamur yaşınızı debi ve kirlilik yüküne göre belirleyin. çamur çekimi sürekli aynı miktarda olacak diye bir kaide yok. dediğim gibi çamur yaşı ve kirlilik yüküne göre belirlemeniz gerekecek.
Kolay gelsin...
 
Üst