Gfb başvurusunda istenilen kalite kontrol bağlantı izni

Üyeler Görebilir
İyi günler , GFB başvurusu yaparken Kalite Kontrol Bağlantı İzni alan varmı acaba bana formatı gerekli ama. Son yapılan GFB başvurusu istenilen evraklarda bu belge isteniyor. Konu ile bilgisi olan varmı acaba. Yeni format linki
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üyeler Görebilir
Su kirliliği kontrolü yönetmeliği madde 44'te bahsedilmektedir.
Mesela; Organize sanayi bölgesine ait arıtma tesisi mevcutsa ve atık sular bu tesise iletiliyorsa, OSB'nin deşarj standartlarını sağlayıp, kurumdan kalite kontrol izin belgesi (evsel/endüstriyel) almanız gerekmektedir.
Atıksu Bağlantı İzni ve Belgesi
Madde 44 - Bir şehir ve/veya sanayi bölgesinde parsellerin, kurum, kuruluş ve işletmelerin atıksularını atıksu altyapı tesislerine bağlayabilmeleri,atıksu altyapı tesisleri yönetimince verilecek olan atıksu bağlantı iznine tabidir. Atıksu bağlantı izni, evsel atıksuların yazılı bir belge karşılığında; endüstriyel ve karışık atıksuların ise düzenlenecek bağlantı kalite kontrol izin belgesindeki koşulları sağlaması halinde, atıksu altyapı tesisleri yönetimi tarafından verilen izindir. Bağlantı kalite kontrol izni; atıksu altyapı tesisleri yönetimi tarafından, endüstriyel atıksuların kanalizasyon sistemine bağlantı şartlarını belirleyen bağlantı kalite kontrol izin belgesi ile verilir. Bu izin ve belgeler 45, 46, 47 ve 48 inci maddelerde açıklanan hususlara uyulması şartıyla verilir.
 
Üyeler Görebilir
Bağlantı kalite kontrol ruhsatı ve kanal bağlantı izni farklıdır. Prosesten kaynaklı atiksuyunuz oluşuyor ve kanala deşarj ediyorsanız ilgili birimkden bağlantı kalite kontrol ruhsatı alınıyor. Evsel atıksular deşarj ediliyorsa kanal bağlantı izni veriliyor.
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar durumu öğrendim :) yeterliliği olan firma ile (atıksu analizi için) anlaşma yapıyorsunuz. Numunenin alınacağı günü il müdürlüğüne bildiriyorsunuz, numune alınırken il müdürlüğünden geliniyor numune alımında bulunuyorlar. Numune alındıktan sonra sonucu kalite kontrol bağlantı izni almak istediğinizi belirten dilekçe ekine koyuyorsunuz. İl müdürlüğünde mahalli çevre kurulu toplanıp sonuca göre Kalite Kontrol Bağlantı izninizi alıyorsunuz. Bu izinden iş akım şemanızdaki deşarj kısmına koyuyorsunuz. Bilginize.
 
Üst