• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

gfb süresi

hilol kartal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Kasım 2014
Firma
okul
Arkadaşlar gfbnin süresi bitmiş 1 yıl geçerliliği valilik tespit raporu hazırlayacaktık fakat 1 yıl geçerliliği olduğu için olmadı.Süreç en baştan mı devam edecek?
 
Merhaba, eğer geçici faaliyet belgesi aldıktan sonra en az 6 ay içerisinde çevre iznine başvuru yapmanız gerekir. 1 yıl geçerli olmasının sebebi tesiste kapasite artışı vb. durumlar olacağından dolayı o süre geçerlidir. Eğer siz çevre izin ve/veya lisansına başvuru yapmadıysanız en baştan başvuru yapılması gerekir.
 
@hilol kartal

Başvurabilirsiniz sıkıntı yok. Ama VTR'yi verdiklerinden itibaren 1 yıl süresi olacak. Siz önce Uygunluk Yazısı işini hâlletseniz ya da en azından Uygunluk Yazısı ile birlikte başvursanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
 
@Olgaç Sürmelihindi teşekkür ederim. birim fiyat listesini inceledim. bize söylenen 1 gfb bedeli 1 çevre izni bedeli tutarı kadar yatırılacağı...ben yönetmelikten böyle anlamadım. o yüzden sormak istedim
 
@Evin Ersoy Geçici faaliyet belgesi başvurusu reddedilip veya iptal edildiğinde tekrardan başvuru yaparsanız çevre izni bedeli kadar ödeme yaparsınız. Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde ilgili madde aşağıda yer almaktadır.

(3) Geçici faaliyet belgesi başvurusu reddedilen veya geçici faaliyet belgesi iptal edilen işletmeler; bir defaya mahsus olmak üzere, reddedilen veya iptal edilen başvuruya ait her bir çevre izni veya çevre izin ve lisans konusu için 19 uncu madde uyarınca belirlenen belge bedeli kadar ödeme yaparak tekrar müracaatta bulunur. Bu işletmeler için izin süreci yeniden başlatılır. Başlatılan süreç sonunda geçici faaliyet belgesi veya çevre izni/çevre izin ve lisans belgesini alamayan işletmeler altmış takvim günü süresince faaliyette bulunamaz ve geçici faaliyet belgesi başvurusu yapamaz. Bahsedilen altmış takvim günü sonunda gerçekleştirilecek geçici faaliyet belgesi veya çevre izin/çevre izin ve lisans belgesi başvurularında belge bedeli olarak 19 uncu madde uyarınca belirlenen bedellerin iki katı uygulanır. Bu başvuru süreci sonunda da geçici faaliyet belgesi veya çevre izni/çevre izin ve lisans belgesini alamayan işletmeler doksan takvim günü süresince faaliyette bulunamaz ve geçici faaliyet belgesi başvurusu yapamaz. Geçici faaliyet belgesi veya çevre izin veya çevre izin ve lisansı belgesi olmaksızın faaliyette bulunan işletmeler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununun ilgili maddeleri uyarınca idari yaptırımlar uygulanır.
 
@Olgaç Sürmelihindi Olgaç Bey benim de şöyle bir sorum olacak, şimdi bizim bir sahamız var ve GFB sini aldık fakat kapasite artışına gidiyoruz ve PTD hazırlanıyor. Bu sebepten dolayı GFB yenilemeye gideceğiz. Bu yüzden imisyon ölçümü de yaptıramıyorum. Çünkü kapasite raporumuzda değişecek. 6 ay öncesinden de Çevre İzin başvurusunda bulunamayacağım fakat GFB süresi dolmadan PTD tamamlanmış olacak ve kapasite raporuda çıkmış olacak. Biz GFB süresi dolmadan GFB yenileme başvurusunda bulunduğumuzda herhangi bir sorun oluşur mu? Ya da nasıl bir yol izlememiz gerekir acaba.
 
@Hazel A. Hazel Hanım Merhaba, gfb almış bir tesise kapasite artışına gideceğiniz zaman bir defaya mahsus olmak üzere gfb yenilemesi yapabilirsiniz ve herhangi bir sıkıntı olmaz. Tekstil sektöründe çalışırken kapasite artışı olmuştu ve kapasite raporu ve çed görüşünü yenileyerek başvuru yapmıştım. Yeter ki gfb sürecini kaçırmayın. Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde ilgili madde yer almaktadır;

(6) İşletmede ikinci fıkranın (a) bendi dışında belirtilen değişikliklerin geçici faaliyet belgesi alınmasına müteakip çevre izin ve lisans başvurusu öncesinde gerçekleşmesi durumunda bir defaya mahsus olmak üzere geçici faaliyet belgesi yenileme işlemi yapılır.
(2) Çevre izni veya çevre izin ve lisans alma süreci aşağıdaki belirtilen değişikliklerin gerçekleştirilmesini müteakip 30 takvim günü içerisinde yeniden başlatılır.

a) İşletmenin faaliyet yerinin değişmesi,

b) İşletmenin faaliyet konusunun değişmesi,

c) İşletmenin yakıtının ve/veya yakma sisteminin değişmesi,

ç) İşletmenin toplam üretim kapasitesinin veya toplam yakma/anma ısıl gücünün en az 1/3 oranında artması veya artış miktarının bu Yönetmeliğin Ek-1 Listesi kapsamında yer alması.
 
@Hazel A. Aynen öyle. Önceki gfb süresi dolmadan siz gfb yenilemesi yapmanız gerekmektedir. Sistem sizi yönlendiriyor ve il müdürlüğü uygunluk için denetime geliyorlar. Gfb yeni tarihli düzenleniyor.
 
Üst