• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Greenpeace: 2030'da buzul kalmayacak

Uğur Balbay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Aralık 2008
Kuzey Kutbu'nda araştırma yapan Greenpeace ekibi bu gidişle 20 yıl sonra bölgede tüm buzulların eriyeceğini açıkladı


ANKARA - Uluslararası çevre örgütü Greenpeace, Kuzey Kutbundaki buzulların erime hızının daha önce görülmemiş bir seviyeye ulaştığını, 20 yıl içinde bölgede bulunan tüm buzulların yok olabileceğini bildirdi.

İtalyan haber ajansı Ansa’nın haberine göre, Kuzey Kutbunda araştırma yapan Greenpeace’e ait "Arctic Sunrise" gemisinde bulunan bir grup bilim adamı, yüzölçümü neredeyse Manhattan ile aynı olan devasa Petermann buzulundaki erimeyi inceliyor.

Bilim adamları tarafından şu ana kadar toplanan çarpıcı bilgilere yer verilen haberde, buzulun, debisi saniyede 50 metreküp olan 27 kilometre uzunluğunda bir nehir tarafından parçalandığı ve dibindeki erime hızının yüzeyindekinden çok daha fazla olduğu kaydedildi. Haberde, Greenpeace yetkililerinin, bu boyuttaki bir buzulun eriyip gitmesinin deniz seviyesinin yükselmesindeki muhtemel etkilerine dikkati çektikleri belirtildi.


Greenpeace yetkililerinin verdiği bilgiye göre, NASA tarafından yapılan bir araştırma da buzulların sadece küçülmediğini, aynı zamanda inceldiğini ve bu gidişle 2030 yılında Kuzey Kutbunda buzul kalmayacağını ortaya koydu.(aa)
 
sonuç olarak yapılması gereken şeyler yapılmadıkça bizde evrimleşip suda yaşamayı öğrenmek zorunda kalıcaz tabii yaşayabilirsek.:mad:
 
Su mühendisliği olarakda tabir edilen bölümümüze bi faydası olurmu acaba.. bunuda sorgulayabılırız burada :)
 
Üst