• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Gürültü Kirliliği Yönetmeliği

maksoy

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Kasım 2017
Firma
Öğrenci
Herkese merhaba. Geçen gün derste hocam, gürültü kirliliğinin neden hava kirliliği yönetmeliğinde değerlendirildiğini sordu. Bununla ilgili bilgisi olan var mı?
 
Merhaba,

Gürültü için "Çevresel Gürültünün Kontrolü Yönetmeliği"nden yararlanıyoruz. Hava kirliliği için:
- Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği
- Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği mevcut.

Ancak yukarıdaki iki yönetmelik ile Gürültüyü nasıl bağdaştırdığını hocanızın ben de merak etmiyor değilim :) İkisinin arasındaki tek bağlantının; ikisinin de çevre izni konusu olduğunu düşünüyorum (Gürültü konulu çevre izni / Hava emisyon konulu çevre izni). Cevabını alabilirseniz, forumda paylaşmanızı rica edeceğim.
 
Hava kirliliğinde gürültü kelimesi bile geçmiyor gürültü için
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
değerlendiriyoruz yapılan şikayetler sonucunda ilgili çevre de gürültü ölçümü yapılır hesaplamalar sonunda sınır değer ile kıyas yapılıp değerlendirilir

Gürültüler ; çevresel gürültü , kişisel gürültü, ortam gürültüsü oralak değerlendirebilirsin ilki olan çevresel gürültü çevre ölçümleri diğer ikisi ise iş sağlığı güvenliği (isg) ölçümleri olarak nitelendirilir

detay isterseniz anlatabilir kaynak verebilirim kolay gelsin
 
Üst