Üyeler Görebilir

hep beraber çoook eğleneceğiz 
size güzel bir organizasyon yapacağım siz merak etmeyin :
) heyecanlıydı. Ama daha korkunçlarınada bindim.
Avrupa'da İngilizler biraz farklı bu konuda. Dikkat ederseniz hiçbir yerde, hiçbir gündemde İngilizler pek görünmez, hep saklıdırlar. Neden acaba? Madde ve mânâ derken, aklıma madde mi ağır mânâ mı sorusu da geldi ehehe. Fransızlar konusunda ne diyeyim bilmiyorum ama Adolf Hitler'in şöyle bir sözü var; "Eğer dünyada tek bir ülke olsaydı; Sanayisi Almanlardan, Demokrasisi İngilizlerden, Ordusu Türklerden, F*hişeleri de Fransızlardan olurdu." demiş. Siz, Fransızlar şizofren deyince aklıma bu geldi ehehe. Günümüz Almanyası ile Nazi Almanyası çok farklı olsa da, bugün Nazi Almanyası'nı kınayan, Nazi Almanyası'ndan rahatsız olan Almanlar da olsa, bildiğiniz üzere orada hâlâ neo-nazi teşkilatları var ve Türkiye vatandaşlarına neler yaptılar bilirsiniz. Bu yüzden Avrupa konusunda çoğu zaman güvensiz oluruz, olursunuz. Kimseye net güvenemezsiniz. Ama tarih konusunu kabullenirler dediğiniz gibi ve bu takdir edilesidir. Tarihlerinde ne varsa, evet derler doğru derler ve hepsini kabul ederler. Filmlerini de tamamen tarafsız gözle yaparlar. Bahsettiğim Das Boot isimli filmi izlerseniz bunu mutlaka göreceksiniz ve hatta çok etkileneceksiniz diye düşünüyorum. Filmin sonunda verdiği mesajı da mutlaka anlayacaksınız. Ben söylerdim ama en iyisi söylemeyeyim tadı kaçmasın