Ibc-atık ambalaj beyanı ?

Üyeler Görebilir
merhaba arkadaşlar,
kontamine ıbc ler atık ambalaj beyan sisteminde hangi kategoride değerlendirilir.
plastik, metal ve haşap .. bu üçlü kontamine değerlendirilir mi sizce ..
 
Üyeler Görebilir
Kontamine IBC ler 15 01 10 kodlu Kontamine Olmuş Ambalaj Atıkları sınıfındadır.Ambalaj bildiriminden ziyade Tehlikeli Atık Beyanında belirtilmesi gerekmektedir.
 
Üyeler Görebilir
IBC 'ler tehlikeli atık yada kimyasalla kontamine olmamışsa (örn. yiyecek maddesi bulaşmış IBCler) tehlikeli atık değildir. ambalaj sistemine dahil edebilirsiniz. amb. atığı plastik PP olarak giriş yapıyorum ben.
 
Üyeler Görebilir
Sayın Fidan,

Tehlikeli kimyasal üretiminiz söz konusu ise, piyasaya sürdüğünüz tehlikeli kimyasalları doldurdugunuz ambalajları (varil, ıbc, bidob vs.) ambalaj beyanında ek-5 b2 olarak beyanı yapılması gerekmektedir.
 
Üyeler Görebilir
Herkese Teşekkürler.
Nermin Tuğralı kimyasal madde içeren ıbc'ler.
bu ıbc'ler vasıtasıyla ben hem pp hem metal hem de ahşap piyasaya sürüyorum.
Sadece pp demek doğru mu bilemiyorum.
GEri dönüşümü, geri kazanımı ve belgelendirme işeri nasıl yapılıyor acaba bu konuda çalışmış olanlar var ise bizi bilgilen dirmelerine sevinirim.
 
Üyeler Görebilir
o zaman sizin ıbcleriniz kontamine ambalaja giriyor. tehlikeli atık geri kazanım lisansı olan firmalarla görüşün atık kodlarında 15 01 10 olmalı. onlar size bilgi verebilir nasıl geri kazanım yaptıklarını. marmara geri dönüşüm diye bir firma var benim bildiğim gebzede. belgelendirme ve bildirimleri nasıl yapılıyor o konuda bilgim yok.
 
Üyeler Görebilir
Piyasaya süren olarak mı sorunuz yoksa tehlikeli atık bertarafı için mi? Açıkçası yorumlar karışmış biraz.
Benim anladığım Tarık Bey'in dediği gibi piyasaya süren tehlikeli madde bulunduran İBCler için atikambalaj.cevre.gov.tr 'de Ek-2 B de beyan yapmanız gerekmektedir.
https://www.cevremuhendisleri.net/konu/piyasaya-süren-firma.6305/ incelemenizi tavsiye ediyorum.
Miktar tespiti yapabilirseniz, ayrı ayrı ahşap ve metallerinizin girişini yapabilirsiniz. Ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliği Ek-5'ini incelerseniz, çok daha net kavrayabilirsiniz.
Belgeleme en kolay tarafı, sisteme veri girişlerini yaptıktan sonra belli bir miktar belgeleme yükümlülüğünüz çıkıyor. Bu miktarın belgelendirmesini ÇEVKO, TÜKÇEV veya yetkili belediyelere yaptırmalısınız. (kirleten öder prensibi gereği belli bir fiyat karşılığında belgelendirme yapıyorsunuz)
 
Üst