• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Içme suyu arıtma tesisi

l.tş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Şubat 2015
Firma
PAKCEVRE
Arkadaşlar yeni çalışmaya başlayacak olan bir içme suyu arıtma tesisinden teklif aldım. Ama bu alanda hiç iş deneyimim yok. Ve tek çevre mühendisi de ben olacağım orada. Açıkçası üstesinden gelebilir miyim bilmiyorum. Bu alanda çalışan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi? Yeni başlayan arkadaşlar deneyimlerini aktarırsa sevinirim.
Teşekkürler..
 
ben daha önce içme suyu arıtma tesisinde staj yaptım kimse cevap vermeyince en azından akılda bir bilgi olur. staj yaparken. şehrin belli noktalarından numuneler alır. analizlerini yapardık. günlük olarak sistemleri kontrol eder çalışmayan sistem varsa bakıma alırdık. suyun çıkış analizleri yapılırdı belli aralıklarla sonuçları içme suyu standartlarıyla karşılaştırırdık. suların bir sürü analizi var idi. ve hepsini kimyacı arkadaşlar her gün tekrar tekrar yapardı hiç aksatmadan. sonra rapor halinde müdüre sunulurdu o da çevre mühendisi idi. kontrol ederdi.
sonuç olarak bizim suyumuz gayet temiz idi.
 
Arıtılan su nerenin suyu ?. Fabrika mı ? Şebeke mi ?.. Eğer ki şebeke suyu ise işiniz belki biraz daha kolay olabilir. İşletme suyu ise ilk önce o işletmenin akış şemasını inceleyin. Üretim hakkında ve kullanılan malzemeler hakkında bilgi sahibi olun. Yukarıda da denildiği gibi, günlük veya haftalık giriş - çıkış suyu analızlerinizi çıkarın ve veriminizi kontrol edin. Ahmet Samsunlunun ve ÇMO izmir 2004 yılı yayını olan atıksu arıtma tesisi kitabını edinmenizi tavsiye ederim. Odanın açtığı veya dışarıdan farklı firmların yaptığı eğitimlere katılın. Yaparsınız kendinize güvenin :)
 
VEYSEL EROĞLU nun içme sularının arıtılması kitabını al ve takıldıgın yerlerde ona bakarsın en faydalı olacak sana o , ve klorlama snn için en önemli olan şey dogru hesap yapman lazım , organik madde bulunmaması lazım suyunda kesinlikle , klorlama yaptıgında çnkü kloraminler gibi zehirli bileşikler açıga çıkarır , klorlamayı öyle bir yapman lazımki şebekenin en uç kısmında vatandaş musluğunu açtıgındada senin klorun o musluktan akması lazım yoksa suyu artımış sayılmazsın. yani son eve gidene kadar klorun bitmemesi lazım suda . ama bakiye klor da kalmaması lazım yani zor iş insan sağlığı söz konusu çünkü .
 
Üst