Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ingilizce hazırlık yapılmalı mı yoksa yapılmamalı mı
sana tavsiyem 4 sene boyunca hatta 5 sene hatta mezun olduktan sonra İngilizceyle aranı iyi tut şu lanet dil yüzünden kaçırdığım işlerin haddi hesabı yok
Kesinlikle Çiğdem Hanım çok haklı..
İngilizce karşımıza her yerde, her zaman çıkacak ve bir artıdan ziyade zorunluluk olarak görülecek kadar önemli halde. Kurslara paralar dökmek yerine 1 sene güzel bir hazırlık eğitimi alman hem dilin hem de üniversite ortamına uyumun ve çevren açısından işe yarayacak diye düşünüyorum.
Sözün özü şudur: hazırlık güzel şey..bitince özleniyor
Kesinlikle... Hayatının her safhasında ''malesef'' ingilizce karşına çıkacaktır. Ve mümkünse çogu kişide olan Türk işi çakma ingilizcen olmasın (-ki bu konuda filmler cok yardımcı olur.)
Ortaokuldan bu yana ingilizce egitim almış ama üniversite yıllarında bu işi boşvermiş biri olarak çakma ingilizcemle yetinmeye çalışıp ilerletememiş olmanın verdiği eksiklikle heralde üniversitedeki tek kaybım budur diye düşünüyorum.
Gerçi ben henüz daha Türkçe'yi bile halledemedim ama tavsiye, tavsiyedir...
Açıkçası ben ingilizce hazırlık yapılması taraftarıyım Farkında olmadan öğreniyorsun, hemde dışarıda 2000 lira verip alacağın kursu, üniversite sana bedava sağlamış oluyor bence bundan yararlan
:huhuu:Öyle amaaaa..İngilizcesi iyi olduğu için hazırlık atlamaya hak kazanan ama son senesine yaklaştıkça "hazırlık okusaydım" diye pişman olan insanlar tanıyorum. kimisi üniversite yıllarının bitiyor olma korkusu, kimisi daha daha daha geniş çevre isteği, kimisi de "dilde süper olmayım" azmiyle söylüyor.
Ehh ingilizce bilmeyenler de zaten bir gün öğrenmediği için mutlaka "keşke" diyor.kurslara paralar dökmeye başlıyor, kendi kendine öğrenebilmek için çabalıyor.bunlara hiç gerek yok bence (kullanılabilirse) hazırlık bir çok açıdan ele geçirilmiş fırsattır. iyidir, candır!
İngilizce bilmenin kültürden sayıldığı bir ortamda asla sevemeyecem sanırım bu dili. İmkan olsa Urdu dili bilmeyi tercih ederim. Sırf bizim insanlar yüzünden nefret ettim bu dilden
Ben dee, iki defa hazırlık okuyup adam akıllı konuşamayan tek akıllı!! benimdir. Hintçe iyidir, güzeldir, hoştur. Çalışılası, öğrenilesi, eğlencelidir. ama ingilizce değil.
İngilizce öğrenmek içinse bence okuma. İngilizce şart ama bu hazırlık okuyarak öğrenilmiyor. Bir sene orada kaybedeceğine kursa gitmen daha mantıklı çünkü aynı parayı zaten hazırlıkta veriyorsun. Ben kendi harcım + 1000 tl + yurt parası ödemiştim e sosyal hayat parasıda eklenince astarı yüzünden pahalı olmuştu. Ve bir faydasını da görememiştim, görememiştik.. Orada öğrenilen çoğu şeyde 4 yıl boyunca ister istemez biraz unutuluyor ve yine kurs ihtiyacı hissediyorsun olan bir senene ve parana oluyor.. Bence hazırlık sınav stresinden sonra sakin, eğlenceli, huzurlu bir yıl geçirmek içinse okunulur çünkü üniversite hayatının en eğlenceli unutulmaz yılı hep hazırlık senesi oluyor onun dışında İngilizce falan öğrenmek için gereksiz yere okunulduğunu düşünüyorum.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.