• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İşe Başladıktan Sonra Yapılması Gerekenler

ysmn4167

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Aralık 2015
Firma
geri dönüşüm firması
merhaba arkadaşlar.
ben depolama ve ayırma işlemi yapan lisanslı bir geri dönüşüm firmasında yeni çalışmaya başladım. çevre mühendisinin yapması gereken işlemleri inceledim ve yapılması gerekenlerde eksik kaldığım yerlerde sizden bilgi istiyorum. birçok başlık altını okudum ama daha güncel bir şekilde yardım edebilirseniz sevinirim.
sınıflandırarak gideyim.
  • işe başladıktan 1 ay içinde aylık değerlendirme, eğitim ve iç tetkik raporu hazırlanmalı diyor. bunlara bana örnekler gönderebilir misiniz?
  • (özellikle iç tetkik) nasıl yapmam konusunda beni aydınlatmanız için.
  • endüstriyel atık planı içinde bir örnek göderebilir misiniz?
  • şimdiden teşekkür ediyorum sizlere..
 
Selamlar Yasemin Hanım,

Öncelikle forumda yazım kurallarına dikkat edelim. Tümü büyük harf yazımı "bağırmak" anlamına gelmektedir.

Açtığınız konuya ait forumda "arama" satırına sorularınızı yazmanız dahilinde size dünya kadar konu çıkaracaktır.

Yine de sıradan gidelim:
- Çevre Görevlisi Yönetmeliği'nde (çok uzun ismi var açıkçası üşendim yazmaya) Aylık Değerlendirme, İç Tetkik ve Eğitim çalışmalarını yapıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
verilen formatlar ile hazırlayıp çevre klasörüne yerleştirmeniz lazım.
- Formatlarda belgenin nasıl doldurulacağına dair bilgiler mevcut.
- Çevre Yönetim Genel Müdürlüğü
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
yine bu belgenin formatı var. Ayrıca firmanızın bulunduğu İl Müdürlüğü'nün web sayfasını da ziyaret etmenizi öneririm. Zira istenen belgeler ilden ile değişebiliyor.
- ECBS ile ilgili forumda bir konu mevcut. Bu konuda sorunuzun yanıtını bulabilirsiniz.
- Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği'nde bahsi geçen bu konu elbette zorunludur. Zaten atık yağınızı analiz yaptırmadan alan bir tek PETDER var o da kendisi analizini de yaptığı için alıyor.
- Böyle bir belgenin teslim edilip edilmediğine dair bir bilgim yok.
- Biz teşekkür ederiz.

Not: Lütfen Forum kurallarına uyalım, Türkçe'mizi düzgün kullanalım. Mevzuatları iyi okuyalım.
 
Yasemin Hanım merhaba, yeni işiniz hayırlı olsun.
Firma ECBS'ye kayıtlı ise mutlaka bir tesis yetkilisi vardır. Yetkili kişinin e-devlet hesabı üzerinden sisteme girip, kendinizi kullanıcı olarak tanımlayabilirsiniz. Daha sonra, siz de e-devlet üzerinden sisteme giriş sağlayıp beyanlarınızı yapabilir, atık transferlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Makinelere kullanılan atık yağlardan söz etmişsiniz; sanırım 13 02 08 kodlu atık yağlardan bahsediyorsunuz. Eğer bu kodla atık oluşumunuz varsa bu atıklar tehlikeli olarak tanımlandığı için 6 aydan fazla tesiste bekletemiyorsunuz bu nedenle düzenli olarak gönderim yapmanız gerekiyor. Atık yağ gönderimi için PETDER ile iletişime geçebilirsiniz, ücretsiz olarak atık yağlarınızı alıyorlar. (Atık yağlarınız için kategori analizi yaptırmanız gerekebilir.) Bahsettiğiniz raporlar vs için de internet üzerinden örnek formatlar bulabilirsiniz..
 
Merhaba arkadaşlar
Ambalaj atıkları toplama ayırma ve geri dönüşüm firmasında mevcut çevre görevlileri izne çıktığı için onun yerine izni bitene kadar işe girdim. Sistem üzerinde kayıtlı çevre görevlisi hala izne ayrılan mühendisin üzerine kayıtlı. Bunun için iç tetkik raporu eğitim ve endüstriyel atık yönetim planlarını tekrardan hazırlamadım. Benim sizlere bir sorum olacak ecbs üzerinde çevre görevlisi görünmediğim halde yine de iç tetkik raporu eğitim ve endüstriyel atık yönetim planı tekrardan hazırlamalı mıyım? Şimdiden teşekkür ederim.
 
@Şeyda Balcı
Şeyda Hanım Merhaba, eğer arkadaşın yerine siz bakacaksanız ve firmada sigortalı olarak gözüktüğünüz için sistemde firmayı sizin kendi üzerinize almanız gerekmektedir. Her ne olursa olsun ani bir denetimde veya benzeri durumlar için herhangi bir sıkıntı yaşamamak adına firmanın çevre mühendisi olarak çalıştığınızdan dolayı sistem üzerinden firmayı kendi üstünüze alın. Endüstriyel atık yönetim planının geçerlilik süresi devam ediyorsa herhangi bir sıkıntı olmaz. İç tetkik raporu ve çevre eğitimlerini sizin hazırlamanız ve yapmanızda herhangi bir sakınca yoktur.
 
1548233158168.png
ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE
DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK kısmında böyle bir yazı buldum. Bu geçerli değil mi o zaman acaba ?
@Olgaç Sürmelihindi
 
Üst