Kömür Cürufları

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar kömür cürufları asfaltlarda dolgu maddesi olarak kullanılabiliyormuş bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilirler mi?
 
Üyeler Görebilir
Tam emin değilim ama dolgu malzemesinden ziyade asfaltın karıldığı fırınların içine mıcır malzemesiyle birlikte katıldığını duymuştum. Yanı sıra döner fırınlarda klinker katkısı olarak da kullanılabilmekte.
 
Üyeler Görebilir
Asfalt plenti tesisleriymiş asfalt yapılan o tesisler. Sordum bir kaç kişiye ama kimse doğrudur asfalt tesisinde kullanılır demedi.
İkincisi de eğer kömür cürufu diye bahsettiğiniz madde apartman vb. kazanlarından çıkan atık kül ise bunu yine çimento fabrikaları alıyor. Yakınınızda lisanslı bir çimento fabrikası ya da benzeri özelliklerde döner fırını olan başka bir tesis ya da beton santrali varsa onlara bir sorun derim.

Peki firma dediğiniz tedarikçinin nasıl bir tesisi var onu öğrenebilir miyiz? Ne türden bir prosesten çıkıyor bu madde, o kısmı da önemli.
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar kömür cüruflarının depolanması için belediyeye başvuru yapacağım analizlerimi yaptırdım fakat atıkların düzenli depolanmasına dair yönetmeliğe göre kömür cürufunun kodunu bulamadım bu konuda bilgisi olan varmı hangi kategoriye giriyor acaba?
 
Üst