Kırma-eleme tesislerinin üstünün kapatılması

Üyeler Görebilir
arkadaşlar merhaba...kırma eleme tesislerinde bantların, kırıcıların, ve stok maddelerin üzerilerinin kapatılması gerekiyor...danışmanı olduğum tesis üst kapatma yaptıracak..bununla ilgili birkaç fotoğrafa ihtiyacım var tesis yetkililerine örnek olarak sunmak istiyorum...özellikle kırıcılarla ilgili fotoğrafı olan varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim..teşekkürler
 
Üyeler Görebilir
kapatılması gerekiyor ama benim danışmanlığını yaptığım tesislerde kapatmak yerine sulama sistemini getirdim. Böylece hem kırma eleme sirasında tozuma indirgenmişken, hemde yığınlara %10 nem sağlamış oluyorsun. Kapatma ile ilgili üstene açılır kapanır saç yapmak mantıklıdır.
 
Üyeler Görebilir
tesiste sulama sistemi var ancak müdürlük kapatma yapmadan uygunluk yazısnı vermiyor...yönetmelikte brandadan bahsediliyor ancak bizde sac yaptırmayı düşünüyoruz..
 
Üyeler Görebilir
bunker ve bantların üzerini kapatıp, sulama sistemi yaptırabilirsin ve etrafının en az 3 metrelik saç,file,panel vb.. malzeme ile çevrilmesi gerekir.
 
Üyeler Görebilir
İl çevre müdürlüklüklerinde faklı yaklaşımlar sözkonusu. biz patlatma ve kırma-eleme yapan tesisimize ıslak toz indirme sistemi, bantların üzerinin kapatılması dahil her turlu tedbiri aldırdık. ancak ve ancak hala il müdürlüğü tarafından mumkun olmayan "sıfır toz" hayali ile ek tedbirlerin baskısı altındayız. konkasorler, elek altlarını da kapatacagız. en olmadı tum işletmeyi bir fabrika binası gibi kapatmak olacak :) o zaman da iç ortam havalandırmalar isterler :)
 
Üyeler Görebilir
inannın kırma eleme tesisime bant kapatmadım sadece sulama yaptım geçer aldım. Bir tesisede hiçbirşey yapmadım yine uygunluk aldım.
 
Üyeler Görebilir
@hkngngrd
resimdeki kırm eleme tesisi olarak kabul edemezsin. resimde yer alan kömür fabrikası. Kömür tesisleri farklı değerlendiriliyor. Ciddiyet gerektiriyor...
 
Üyeler Görebilir
@Mahmut Cimşit

sevgili meslektaşım, görmüş olduğun yer kömür kırma eleme ve paketleme tesisidir, tek bir resimle tesis hakkında nasıl yorumda bulunuyorsun,?anlamadım, hayretler içerisindeyim, ayrıca o kadar komik ki o resim Türkiye'nin en büyük kömür kırma eleme tesislerinden birisine ait.
 
Üyeler Görebilir
bende yaz bittikten sonra kapattırcam firma sahibi ile il çevre oyle görüşmüş şimdilik tozun hareket ettiği heryere sulama sistemi koydurdurlar resim bende de yok daha iş akım ve vaziyet hazırlıyom :)
 
Üyeler Görebilir
tesis1.jpg

örnek olabilir bantların üzerine dikkat ederseniz... ayrıca, toz indirgeme sistemleri de yapılabilir (su püskürtme yöntemi).
 
Üyeler Görebilir
Toz indirgeme sistemi derken , Madencilik faaliyetleri uygulama yönetmeliğinde ayrıca torbalı filtre yapılmasını söylüyor galiba. bu sistemlerin maaliyetleri nasıl acaba?

Ayrıca benim tesisim kırma-eleme tesisi değil ancak tesis içinde kırma eleme ünitemiz ve bantlarımız da var.Benim de mi bu sistemleri kurdurmam gerekiyor?*
 
Üyeler Görebilir
benim danışmanlığını yaptığım tesislerde sadece tesisteki toz kaynağı olan üniteler ( bunker, kırıcılar,elekler,bantlar) kapalı. ancak Çevre İl tamamen kapalı ortam içerisine alınacağını söylüyor. firma sahipleri de "hanimiş örnek" diyor. "kabze" , gönderdiğiniz fotodaki ünite çalışırken sorun yaratmıyor mu ? elinizde tamamen kapalı ortam içerisine alınmış bir tesis var mı ? Çevre İl'in ağzında "İzmir'de bir firma kapatmış,siz de yapın" lafı var. kim bunlar kardeşim :p
 
Üyeler Görebilir
@Kağan
Şu an izin lisans bölümündeki arkadaşların net bilgisi yok taslak yönetmelik var, o yayımlanana kadar izin verilmeyecek diyen var açıkçası bölümdeki danıştığım arkadaşların tam olarak bilgisi yoktu, havada kaldı mesele net bilgi alamadım.
 
Üyeler Görebilir
@doğanc34
taslak yönetmeliğin yayınını bende bekliyorum. konuyu toparlayıcı olacak. metni inceleyecek olursan atıkların düzenli depolanmasına dair, izin lisans yönetmeliği, genelge vs. hepsinin harmanlandığını görüceksin.umarım biran önce netleşir.
 
Üst