• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kağıt endüstrisinde ki arıtma çamurunun atık kodu ?

Hamza Ay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Mart 2011
Şehir
Ankara
Firma
Enva Mühendislik
Merhaba Arkadaşlar bir firma için atık sözleşmesi yapacağız firmada atıksu arıtıma sistemi sonucu çıkan arıtma çamuruna hangi kodu versek daha doğru olur sizce ?

03 03 Kağıt hamuru, kağıt ve kağıt karton üretim ve işlenmesinden kaynaklanan atıklar başlığı altında uygun bir kod bulamadım.

Görüşlerinizi bekliyorum.
 
1. Kalite 1. hamur kağıt üretimimi yani selüloz girdisinden yoksa atık kağıttan mı?
 
Oluklu mukavva üretimi yapan bir firmanın çamurları için firmadan 19 02 05 için teklif talebi gelmişti. Aynı firma 19 08 13 için de ayrı bir teklif istemişti
 
@Hamza Ay

Arıtma;

Ön çöktürme yada flotasyon gibi mekanik/fiziksel bi işlemse;
030310 - Mekanik ayırma sonucu oluşan elyaf ıskartaları, elyaf, dolgu ve yüzey kaplama maddesi çamuru

Biyolojik yada kimyasal bir prosesin atığı ise;
030311 - 03 03 10 dışındaki saha içi atık su arıtımından kaynaklanan çamurlar
 
Üst