• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kapasite Raporu (devlete ait tesis)

sima

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Şubat 2012
Merhaba arkadaşlar,
Devlete ait bir tesise geçici faaliyet belgesi başvurusunda bulunacağım. Tesis devlete ait olduğu için ATSO'ya üye olma zorunluluğu yoktur. İsterlerse üye olabiliyorlar, kapasite raporu isteyebiliyorlar. Bu durumda bir çok işlem yapılması gerekmektedir ve zaman almaktadır. Devlete ait olup ATSO'dan kapasite raporu almadan Geçici Faaliyet Belgesi'ne başvuru yapan var mıdır? Kapasite raporu yerine nasıl bir belge kullanılabilir?
 
Sima Hanım,

Bağlı olunan sanayi-ticaret odasından kapasite raporu alınmadan GFB' si alamazsınız. Başvurunuzda eksiklik bidirimi olarak yazılır.
 
bak. eğitim notlarında kapasite raporu şöyle tanımlanmış; kapasite raporu yerine geçebilecek yetkili makamlardan alınmış diğer belgeler veya kapasite raporundan muaf olunduğuna dair yetkili makamlardan alınmış belge
 
@Yasemin Aslantürk
kapasitesini gösteren tek belge makinanın teslim tutanağı, başka belge yok. Tabi ticaret sicil gazetesi de yok.
 
makinanın teslim tutanağının kabul edileceğini sanmıyorum başka belge yokmu ticaret sicil gazetesine gelince Türk Ticaret Kanunu 18. mad. sayılan işletmeler kapsamında yer aldığı için ticaret san odası/ ticaret sicil memurluğuna kayıt zorumluluğunuz yoktur bu yüzden üye olmadan ticaret sicil gazetesinden muaf yazısı alabilirsinz
 
Evet, teslim tutanağı geçerli olmayacağı için çözüm aramaya çalışıyorum çünkü başka belge yok. Diğer bilgi için teşekkürler.
 
kurumunuzdaki makine mühendisine çıkartırın kapasitesi ile ilgili bir rapor sonuçda yazanda bir resmi kurum kabul edebilir il çevre müdürlüğü diye düşünüyorum.
 
Bakanlıktan da bilgi aldım kendi bünyesindeki Makine Mühendisi kapasiteyi yazıp, kapasite raporu yerine yükleyebiliyorsunuz. Bilgilerinize.
 
sima bu bilginin doğruluğundan eminmiyiz çünkü benimde kapasite raporuna ihtiyacım varki bizim bina hala inşaat ve benim aldığım bilgide şu yöndeydi kapasite raporu yerine geçerli hiçbir belge sisteme yüklenemiyor dendi.sonuçta sisteme giriş yapıyoruz
 
Eminim, çünkü başka yolu yok devletle alakalı olmasından dolayı. Sizin danışmanlığını yaptığınız tesis devletle mi alakalı?
 
hayır devlet değil. özel sektör ve çok büyük bir yatırım. milyon eurolardan bahseidyorum yani ama ne yazıkki istenilen lisanslar alınamıyor.
 
İyi günler. Ben yakın zamandan 5 taş ocağı için GFB başvurusu sonuçlarını aldım. Bunlarda MİGEM (MADEN İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ) den alınan İşletme Faaliyet Bilgi formlarını kullanılmış 1 i kabul edilip. 4 ü kabul edilmemiş. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzin ve Lisans Daire Başkanlığına dilekçe yazmam gerektiğini söylediler. Sizde bunun gibi bi belge alıp başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca denemekte fayda var başıma gelen olaydaki gibi kabul edilebilir. Yada diğer 4ü gibi reddedilebilir.
 
Üst