• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kapasite Raporu

erman

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Nisan 2011
Merhaba,

Kapasite raporu ile ilgili iki sorum olacaktı.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1- Tesis 2 sene önce hazırlattığı kapasite raporunda çalışma şeklini 8 saat olarak göstermiş ve o şekilde çalışıyormuş. Şu anda aynı sayıda personel ile 24 saat - 3 vardiya çalışıyor. Kapasitesinde herhangi bir değişim olması ve ya olmaması halinde kapasite raporunu yeniletmek gerekir mi? 24 çalışmak için herhangi bir izin gerekiyor mu ?

2-Bir başka tesis için geçerliliği devam eden kapasite raporu mevcut. Kapasite raporuna göre " arıtma bulunuyor ve deşarj izni var." Fakat şu anda deşarj izni zaten dolmuş durumda. Ve arıtma iptal edilip foseptiğe çevrilmek isteniyor. Tesiste ekipman ve kapasite hususunda bir değişiklik bulunmuyor. Sadece atık su konusunda bir değişikliğe gidilecek. Bu durumda raporu yeniletmemiz gerekir mi ?

İyi çalışmalar.
 
@Melih Coşar

- yıllık üretim miktarını değiştirmediği sürece ister 24 saat çalışsın ister 8 saat çalışsın kapasite raporunu değiştirmesine gerek yoktur.. ta ki kapasite raporunun süresi dolana kadar.
- kullandığın, ürettiğin ürün ve miktarlarda değişime, gelişme, azalma olması durumunda kapasite raporu değişmelidir.
- atıksu arıtma tesisini değiştirmen durumunda yine aynı durum geçerli, kapasite miktarın değişmediği için kapasite raporunu değiştirmene gerek yoktur. Zaten kapasite raporunun süresi dolması durumunda değiştireceksin ve senden değişiklikler için bilgi ve belge isteyecekler. ozaman değiştirirsin. 2 defa masraf olmamasını öneririm...
 
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Ayrıca çalışma saatlerindeki değişim için izin gerekir mi ? Gündüz 8 saat çalışan fabrika, vardiya sistemine geçip 3 vardiya halinde 24 saat çalışacak olsa bunun için herhangi bir yere bildirimi gerekir mi ?
 
kapasite raporuyla ilgili bnm de bir sorum olacak..gfb başvurusunu yaptığım tesisin kapasite raporu makine müh. odasından alındığı için bakanlık başvurumu reddetti..kapasite raporu hazırlama yetkisinin sadece TSO da olduğu yazıyor...TSO ile görüştüğümde ise mevcut olan raporunun geçerli olduğunu tesisimde üretim olmadığı için kapasite raporu veremeyeceklerini söylüyor? konuyla ilgili ne yapılabilir?
 
özliem eger tso raporunun geçerli oldgunu söylüyorsa bunu dilekçe ile yazılı beyan al.
onuda ilgili yere götür dilekçeyle tekrar sun.

ama şunu söylim benimde kapasite raporu ile sorunum var

gfb ile ilgili işlerde taahhüt olsun o tarz belgeler dahi kabul edilmiyor tsodan kapasite raporu sadece geçerli sisteme yükleme yapılırken sadece onu kabul ediyormuş ( bu bilgiyi il evre müd verdi.)
 
Kapasite raporunu ticaret odası ve sanayi odası düzenleyebiliyor. Eğer üretim yoksa ticaret odası kapasiteden muaf yazısı vermekte, makine parkuru olduğu müddetçe eksper gelip inceleme yapabilir. tabi şu var eğer sanayi odasına kaydınız varsa ticaret odasını kapasite raporu düzenleyemez.
Hangi odaya bağlısınız?
 
doğan bey o konuyu biraz daha açarmısınız nasıl oluyor yani sonuçta her yer ticaret sicil gazetesine kayıtlı değilmi onun içinde odaya üye öyle olmuyormu
 
dediğim gibi hangi odaya bağlı olduğu önemli normalde üretim yapmayan bir tesisin ticaret odasına kaydının olması gerekir, böyle bir durumdada kapasiteden muaf yazısı alınabilir makine parkuru varsa
 
Üst