• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

karbon ayak izi güncel emisyon faktörleri

Eren Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Mart 2013
merhaba arkadaşlar. Karbon ayak izi çalışması yapıyorum. bana güncel emisyon faktörleri lazım. Nerde bulabilirim acaba bilgisi olan var mı?
 
Merhaba,
Paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Konuyla alakalı olarak TEİAŞ 2018 karbon emisyon faktörü (grid) yayınlandı mı bilgisi olan var mı ?
Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar
 
Enerji Bakanlığının böyle bir yayını yok. Konu ile ilgili en son yayınlanan resmi emisyon faktörü 2016 yılına ait olup Kwh başına 0,478 kg CO2eş'dir. Bu veri Uluslararası Enerji Ajansı tarafından (IEA) raporlanan "Energy Policies of IEA Countries - Turkey 2016 Review" yayınından alınmıştır. (Sayfa 35) Karbon ayakizi hesaplamalarında Türkiye için enerji dolaylı emisyonlar hesaplanırken genellikle bu veri kullanılmaktadır.
Yayının tamamı için link:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst