• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Karbon ayak izi tezi

Aydanur Akman

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Haziran 2012
Merhaba tekrar,
Bitirme tezim için seçtiğim "Karbon Ayak İzi" çalışmam için takıldığım noktalar var. Sera gazı hesaplaması için kullanılan çeşitli standartlar mevcut anladığım kadarıyla. Bunlar ; GHG Protocol, IPCC Rehberleri ve ISO 14067-1 gibi standartlar. Aramama rağmen bunlardan hiçbirine ulaşamıyorum. Yani ayrıntılı bir şekilde adım adım yapılması gerekenleri içeren bir belge lazım ve zamanım çok kısıtlı. Eğer bu konu hakkında yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim.
 
Bunu zaten internette aramayla bulamazsınız bu dökümanlar ancak bu eğitimi almış kişilerde bulunur.
 
Bu konuyla ilgili (ayrıntılı olarak anlatan) sadece iki adet yüksek lisans tezi var. Öyle gördüğüm için onların bunlardan yararlanarak yazıldığını düşündüm. O zaman bu uygulamayı tam olarak anlayamadan yapıcam sanırım :/
 
@CMNet Okuru
Eğitimler ne kadar sürüyor ki ? Benim bu tezi 31 Mayıs'a kadar yetiştirmem gerek. Ayrıca o eğitimlerin fiyatları da yüksek oluyor. Çok saçma geldi bana bu şekilde olması. Bir insanın o işi yapabilmesi için belgeye ihtiyaç duyması hadi para kazanmak adına bir kapı olabilirdi. Ama o iş hakkında bir fikir bile edinemiyorsak ne anladık bu işten.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


bu adresten IPCC direktiflerini bulabilirsin. çalıştığım firmada kuruluş ve ürün karbon ayakizi hesaplamalarını yaptım bir danışman yardımıyla. yardımcı olabilirsem çok mutlu olurum.

Sen tam olarak neye takıldığını söylersen daha net yardımcı olabilirim. Zaten cevap vermek için biraz geç kalmışım :/
 
@Aydanur Akman

Merhaba. Tezini teslim etmişsindir diye düşünüyorum. Umarım iyi sonuçlanmıştır. Rica etsem bizlerle de paylaşabilir misin? Danışmanlığını yaptığım tesiste karbon ayak izi hakkında bir çalışma yapmam isteniyor. Fakat senin de bahsettiğin gibi çok geniş bir bilgiye ulaşamıyorum.
 
Üst