Kla hesabı

Üyeler Görebilir
Selam arkadaşlar sitede yeniyim, tüm konuları inceleme fırsatım da olmadı, konu daha önce açıldıysa özür dilerim, kLa hesaplanması ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa öneri ve tavsiyede bulunabilir mi ? Şimdiden teşekkür ederim.

Üyeler Görebilir
Eke bir döküman ekliyorum birde link vereyim size. Döküman ve link dili ingilizce.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Sanırım linke erişimde problem varmış. bu nedenle dökümanı eke resim olarakta ekliyorum.

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Çok teşekkür ederim Fatih bey, ilk iki kaynak mevcuttu 2009 yılı makalesini de inceleyeceğim. Emeğinize sağlık. Konu başlığı inceleyen arkadaşlar için kLa kısaca sıvı faz kütle transfer katsayısı diye geçiyor. Aerobik arıtma tesislerinde gerekli olan oksijen miktarı belirlenmesi için oksijen tüketim hızı (oxygen Uptake Rate-OUR) hesabında geçen bir katsayı. Siteye üye olan ve deneysel olarak kLa hesabı yapan arkadaşlar olabilir diye konuyu açmıştım. İnşallah deneyimli bikaç kişi ile fikir alışverişi yapma imkanımız olur. bundan sonraki süreçte de elde ettiğim tecrübeleri bu konu altında paylaşmaya çalışacağım. İyi forumlar.