Kpss

Üyeler Görebilir
Merhabalar. Çevre mühendisliği bölümünü bitirdim ve kpss ye girmek istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar bu düşuncemin mantıklı yanlarını ve mantıksız yanlarını söyleyebilir mi acaba ? Yoksa sizce özele girip yoluma ordan mı devam etmeliyim ?

Üyeler Görebilir
@Eda KILIÇ

Çevre mühendislerinin atama sayıları oldukça düşük, 87 ve üzeri alanlar atanıyor genelde. O puanı alabilecekseniz tabi ki deneyin, devlet kurumunda çalışmanın kötü yanı olmaz. Ama özelde de avantajlarınız farklı yönde olur. Örneğin; danışmanlık işine girerseniz, her türlü sektör ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Laboratuvarda çalışarak raporlama ve tüm analiz konularına hakim olabilir, pazarlamada çalışarak insan ilişkilerinde hızlı bir aşama kaydedersiniz.

Üyeler Görebilir
@Eda KILIÇ öncelikle hayırlı olsun.
Ben bitirdikten sonra 1 senemi daha ayırıp memur olmayı düşündüm(rahat ve maaşı başlangıca göre iyi). Akrabalarım gerek yok gel burada başla dediler ama dinlemedim. 1 yıl ayırdım, hazırlanıp 83 puan aldım(2016'da ki) . atama düzgün olmadığı için 1 yılım boşa gitti.
özelde iş bulmak kolay değil: çev. gör. bel. istiyor, tecrübe istiyor, yabancı dil,ehliyet... ama bir yerden başlamak gerekiyor.
1 yılımı ayırıp 85 puan üstü alır herhangi bir ilde memur olarak çalışırım diyorsanız kpss ye;
ben kendimi geliştirir, tecrübe kazanınca kendi işimi kurarım diyorsanız özele bakın derim...