• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kpss

Eda KILIÇ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Aralık 2016
Firma
ARÇED
Merhabalar. Çevre mühendisliği bölümünü bitirdim ve kpss ye girmek istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar bu düşuncemin mantıklı yanlarını ve mantıksız yanlarını söyleyebilir mi acaba ? Yoksa sizce özele girip yoluma ordan mı devam etmeliyim ?
 
@Eda KILIÇ

Çevre mühendislerinin atama sayıları oldukça düşük, 87 ve üzeri alanlar atanıyor genelde. O puanı alabilecekseniz tabi ki deneyin, devlet kurumunda çalışmanın kötü yanı olmaz. Ama özelde de avantajlarınız farklı yönde olur. Örneğin; danışmanlık işine girerseniz, her türlü sektör ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Laboratuvarda çalışarak raporlama ve tüm analiz konularına hakim olabilir, pazarlamada çalışarak insan ilişkilerinde hızlı bir aşama kaydedersiniz.
 
@Eda KILIÇ öncelikle hayırlı olsun.
Ben bitirdikten sonra 1 senemi daha ayırıp memur olmayı düşündüm(rahat ve maaşı başlangıca göre iyi). Akrabalarım gerek yok gel burada başla dediler ama dinlemedim. 1 yıl ayırdım, hazırlanıp 83 puan aldım(2016'da ki) . atama düzgün olmadığı için 1 yılım boşa gitti.
özelde iş bulmak kolay değil: çev. gör. bel. istiyor, tecrübe istiyor, yabancı dil,ehliyet... ama bir yerden başlamak gerekiyor.
1 yılımı ayırıp 85 puan üstü alır herhangi bir ilde memur olarak çalışırım diyorsanız kpss ye;
ben kendimi geliştirir, tecrübe kazanınca kendi işimi kurarım diyorsanız özele bakın derim...
 
Üst