Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Fakat ÇKAGHY'te Ek-2 2.18 ve 2.19 maddelerinde ;
2.18 Üretim kapasitesi 200 ton/gün ve üzeri olan ve 4/6/1985 tarihli ve 3213 sayılı Maden Kanununun I.Grup b, II.Grup (kireçtaşı dahil), IV.Grup, V.Grup’larında yer alan madenlerin çıkartıldığı ocaklar.
2.19 Üretim kapasitesi 200 ton/gün ve üzeri olan ve Maden Kanununun I.Grup b, II.Grup (kireçtaşı dahil), IV.Grup, V.Grup’larında yer alan madenlerin ve cüruf ve molozların kırılması, öğütülmesi, elenmesi için kurulan tesisler.
denmektedir. Oysaki Kum ocakları MADEN KANUNUNDA I. Grub a maddesinde yer almaktadır
I. Grup madenler
a) İnşaat ile yol yapımında kullanılan ve tabiatta doğal olarak bulunan kum ve çakıl.
b) Tuğla-kiremit kili, Çimento kili, Marn, Puzolanik kayaç (Tras) ile çimento ve seramik sanayilerinde kullanılan ve diğer gruplarda yer almayan kayaçlar.
denmektedir.
Kum ocakları I.Grub a maddesinde yer aldığından ben muaf olduğunu düşünüyorum.
9.11 maddesinde ise kuru durumda iken tozuma yapan yığma malzemeler denmektedir. Oysaki Kum ocaklarında tozumaya neden olacak bir kuru durum söz konusu olamdığı çıkarımına vardım. sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda yazarsanız iyi olur.