Madencilik faaliyetleri ile bozulan arazilerin doğaya yeniden kazandırılması yönetmeliği

Üyeler Görebilir
Madencilik Faaliyetleri İle Bozulan Arazilerin Doğaya Yeniden Kazandırılması Yönetmeliği

Resmi Gazete Tarihi: 23.01.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27471


Amaç:Bu Yönetmeliğin amacı; madencilik faaliyetleri, malzeme ve toprak temini için arazide yapılan kazılar, dökümler ve doğaya bırakılan atıklarla bozulan doğal yapının yeniden kazanılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
arkadaşlar bu yönetmelikte hangi kurumun konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapması konusunda karışıklık var gibi 9. maddeye kadar bu konuyla ilgili yapılacak çalışmaları çevre ve şehircilik yürütür diyor. madde 9 (+)'de şu şekilde bir ibare var.
MADDE 9 – (4) Doğaya yeniden kazandırma çalışması yapılacak alanın; orman sayılan alan olması hâlinde Orman Genel Müdürlüğü, tarım veya mera alanı olması halinde (Değişik ibare:RG-28/9/2012-28425) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu alanların dışındaki sahalarda ilgili (Değişik ibare:RG-28/9/2012-28425) çevre ve şehircilik il müdürlüğü söz konusu sahaların izleme ve denetiminden sorumludur.
bu durum bende biraz kafa karışıklığına neden oldu. bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
 
Üyeler Görebilir
orman arazisi dışındaki arazilerin il çevre ve şehircilik müdürlüğüne raporlarını sunmaları gerekliliğini anlıyorum ben, siz tam olarak hangi kısmında takıldınız.

örneğin hazine arazilerine Madencilik Faaliyetleri gereği Bozulan arazilerin doğaya yeniden kazandırılması yönetmeliği gereği yıllık izleme raporları sunulması gerekiyor, bu yıllık raporlar için taslak bulunuyor mu?
 
Üyeler Görebilir
@shalic

Bir formatı yok ocağın ruhsat nosu durumu altınada fotosunu koyduğunda yıllık izleme raporu olarak sunuyorsun.Genelde herhangi bir çalışma yapılmıyorsa "fotoğraftan da görüldüğü üzere sahada basamaklandırma ve yol düzenleme çalışmaları devam etiği için herhangi bir Doğaya Yeniden Kazandırma çalışmasına başlanmamıştır" diye bildiriyorsun
 
Üst