• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mba yapmak

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
sevgili arkadaşlar sizce bir mühendis olarak mba yapmak akıl karı mı? değerli fikirlerinizi hemen paylaşırsanız memnun olurum.
 
Hemen nacizane fikirlerimizi paylaşalım :)

Bence akıl karı değil. İyi bir mühendis bence iyi birde yönetici olmak zorunda. Yöneticilik illede okulda öğrenilmesi gereken bir konu değil. Sırf merakı olduğu için mba 'in birçok konusuna hakim olan kişiler var.
 
mutlaka öyle ama farkedilmek için,bakın bende yöneticilik sıfatı var bunu sizinle yıllarca çalışıp gösterecem demek yerine,ben yöneticilik için işin eğitimini aldım desek daha kestirme olmaz mı? bide çevre mühendisliği iş alanlarında prim yapar mı?asıl öğrenmek istediğim bu.kurumsal şirketler nasıl karşılıyor bunu?
 
Tamamen kendi tecrübelerim. mba eğitiminin öğretilerinin kullanıldığı bir yerde yönetici olan bir çevre mühendisi tanımıyorum. Çalışıyorsa da muhtemelen çevre mühendisliği yapmıyordur. Ciddi anlamda kurumsallaşmış çevre mühendisliği firması yok bence. mba 'in holding gibi yerlerde avantajı olur böyle bir yerde de çevre mühendisliği yapmazsınız. Çevre mühendisliğine alternatif olarak düşünüyorsanız olabilir bence. Yok ben mesleğimi yapacağım sadece bana artı sağlasın diyorsanız bence mba 'e harcayacağınız zaman ve parayı sertifika programlarına harcayın.
 
aslında duymak istediğim şey tamda buydu.yani mesleğime alternatif oluşturması,sağlam bir holding bünyesinde çalışma isteği.bide programa %60 indirimle kaydolacam.çok para istemıyorlar .ama bi yandanda dediğiniz gibi sertifika ve dil eğitimlerimi alsam onun yerine diyorum.sonra düşünüyorum mba 1 yılımı alacak,mezun olupta iyi bir şirkette çalışmaya başlarsam kazandığım parayla gene sertifikasyon açığımı kapatırım.insanoğlu kararsız kalmasın.nezor işmiş karar verme aşaması.
 
indirimli diyorsunuz. Bu durumda mantıklı olan kaydolmak. Sertifikasyon süreci ilerleyen aşamalarda zorda olsa tamamlanır.
 
Evet bence olur. 6 bin lira çok büyük bir rakam değil bu eğitim için. Diğer üniversitelerde fiyat araştırdınız mı? Hatta mba 'i ingilizce yapın dil kursu problemini de kaldırın ortadan.
 
2 yıldır araştırıyorum.türkiyede en ucuz mba sakarya üniversitesinde oda ortalama 12 bin liraya patlıyor.en pahalısı koç ve sabancıda 40bin lira civarında.asıl istediğim bilgi üniversitesi 20bin lira ama burs falan vermıyor o herifler.doğal olarak hayallerimde kaldı orası.şimdi gideceğim üni en iyi 20 arasında mba konusunda.ama indirimli program türkçe ve tezsiz.
 
Katılın derim. dediğim gibi 6 bin tl çok değil. Fiyatları bildiğim için mantıklı bulmamıştım ama bu fiyata düştüyse gitmek iyi olur.
 
devlet kademesinde çalışıyorsanız yada kurumsal bir firmada ve yöneticilik yapma şansınız varsa yada yükselme , yapmak yararlı olabilir. Ama yöneticilik bir vasıftır bence okul ile olacak birşey değil
 
Üst