• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Metal Belg. Hk.

E

emrah yılmaz

Bildiğiniz üzere Metal Ambalaj Atığı belgelendirme yükümlülüğünde Yönetmelikte lisans şartı aranmıyor. Fakat bu konuya dair satışını yaptığımız firmanının faaliyet konusunun geri dönüşüm (GDT) olması gerektiği söylenmiştir. Biz de böyle bir şey olamayacağını çünkü Metal Geri Dönüşüm Tesisi olan mevcut bir yer bulunmadğını söyledik. Bakanlıkta kendimize muhattap bulamadık. Şimdi size sormak istiyorum, Metal Belgelendirmesinde satışını yapacağımız metal ambalaj atığı için Geri Dönüşüm Firması olmamasına rağmen (lisanslı metali işleyen geri dönüşüm tesisi) -zaten yönetmelikte sadece bu konuda lisans şartı aranmadğı ifade ediliyor- belgelendirme işlemini yapamaz mıyız???
 
Yapabilirsiniz, metal ambalaj atıklarınızı verdiğiniz tesisin Ticari Sicil Gazetesi Faaliyetler kısmında geri dönüşüm, geri kazanım, metal ergitme ve/veya metal eritme ibarelerinin yer alması durumunda yapılabilir, yetkilendirilmiş kuruluşların içtihadı bu şekilde
 
Böyle bir ifade yönetmelikte ya da başka bir yerde geçiyor mu? Alım Satımını yapan metal ambalaj atığı için bir tesis olamaz mı o zaman!!Bir de metal ambalaj atığı için Geri Dönüşüm faaliyetini yürüten bir tesis bana örnek verebilir misiniz? Oraya gerçekleştirelim varsa eğer; benim bildiğim kadarıyla yok çünkü, olan tesisler tat tesisleri genelde onlarda malumunuz toplama ayırma yapıyor!...
 
Yönetmeliğe bakarak geçip geçmediğini anlayabilirsiniz.
ama ben ilgili maddeleri aşağıda kes yapıştır yaptım....kolay gelsin
(3) 2011 yılına mahsus olmak üzere metal ambalaj atıkları için belgelendirme yükümlülüğünde 31/12/2011 tarihine kadar 24/6/2007 tarihli ve 26562 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinin 23 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendinde yer alan lisans şartı aranmaz.

(4) Metal ambalaj atıkları için belgelendirme yükümlülüğünde 31/12/2014 tarihine kadar bu Yönetmeliğin 18 inci maddesinin sekizinci fıkrasında yer alan lisans şartı aranmaz.
 
Öncelikle teşekkürler Selçuk Bey cevabınız için, yönetmeliği iyi biliyorum... Sorumu tam anlatamadım yönetmelikte belirtiliyor genel olarak; fakat metal ambalaj atığı için Geri Dönüşüm faaliyetini yürüten bir tesis yok ki (Bakanlıktaki lisanslı firmalar listesinde böyle bir tesis yer almıyor...) Ticari Sicil Gazetesi Faaliyetler kısmında faaliyet konusu geri dönüşüm, geri kazanım, metal ergitme ve/veya metal eritme ibaresi yer alsın????
 
Bahsettiğim zaten Metal Ambalaj Atığı GFB ya da GDT'si olmayan yerler için. Sanırım yönetmeliğin maddelerinin yeterince açık olmaması sorun oluyor. Yönetmelik 2014'e kadar zorunlu tutmuyor gördüğünüz gibi.
 
Üst