• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

metan depolayan balon sistemleri

Hande Ayhan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ekim 2018
Şehir
Karaman
Firma
FMH ENERJİ - Çöp Gazından Enerji Üretimi
Herkese merhaba, katı atık düzenli depolama sahasında elektrik üretilen firmada çalışmaktayım. 1.2 mw lık motorda 950 kw ile çalışıyoruz. İlerleyen zamanlarda daha büyük bir motorla çalışılması düşünülüyor ve bundan kaynaklı metan depolayan balon sistemi kurulmak isteniyor. Balon sistemleri ile alakalı araştırma yapıyorum. Yardımcı olucak arkadaşlar var mı acaba ?
 
merhaba, havuz ölçüleri ve tahmini gaz hacmini söylerseniz, dilerseniz bir çalışma yapabiliriz.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Bowl AWR 2000 m3.JPG
    Bowl AWR 2000 m3.JPG
    382.8 KB · Görüntüleme: 24
  • Calming system.pdf
    1.5 MB · Görüntüleme: 18
  • Lagoon DMGH assembly 030519sb.pdf
    1.1 MB · Görüntüleme: 7
  • baur-folien-imageprospekt_EN_SCREEN.PDF
    968.6 KB · Görüntüleme: 8
  • Presentation_Baur Folien GmbH_ENG _08.06.2020.pdf
    3.7 MB · Görüntüleme: 6
  • DSCN2317.JPG
    DSCN2317.JPG
    187.2 KB · Görüntüleme: 20
sorduğunuz soruyu anlamadım oda sanırım balonlar konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığım için :/ balon sistemleri neye göre kuruluyor vs bu konuda donanımlı bilgi edineceğim bir site varsa önerinizi alırım. Konuya bu şekilde ilerlemem lazım sanırım.
 
950kw'dan 1200kw'ya çıkmak istediğiniz zaman balon sizin için önemli değil. Bunun kullanılma amacındaki öncelik, gaz motorlarına belli hız ve basınçta biyogazın sürekli gelmesini sağlamak. Fakat 1.2 mw için kullanım yapmak istiyorsanız 250kw'lık bir gaz açığınız var. Bu ortalama 3000m3 günlük biyogaz açığınızın olması demektir. Dolayısı ile önce gaz oluşum hızını hesaplayarak ihtiyacınız olan depolanacak gaz hacmini bulmalısınız. Ondan sonra balonla ilgili kısma geçmelisiniz. Ama bu tarz artışlarda (950'den 1200'ze çıkmak gibi) önce gaz verimliliğinizi arttırmalısınız. Sonra balonla ilgili hacim hesaplarını yapmanız gerekmekte. Sizin sahadaki planlama işiniz daha farklı.
 
daha yeni sayılırım bu sektörde, sahadaki durumu az çok öğrenmeye başladım ama bunun yanında öğrenilmesi gereken çok fazla şey var sanki :/ teşekkür ederim bu arada
[automerge]1593413357[/automerge]
@Mustafa Bolat teşekkür ederim yardımınız için :)
 
katı atık depolama sahası işinde iseniz saha içerisindeki gaz çektiğiniz noktalardaki basıncı kontrol edin. buralardan sıvı birikimlerinden dolayı yeterli basınçta gaz çekilemediği için verim düşüyor olabilir. Daha sonra diğer konuları kontrol edersiniz. Birde projeye dönüp bakın derim ön görülen günlük atık miktarı, şuan sahaya gelen atık miktarlarını karşılaştırın derim.
 
Üst