• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mutfak ve kantin atıkları

çevreciayşee

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Temmuz 2013
Firma
.
Merhaba arkadaşlar resturantlardan çıkan posaları lisanslı firmalara vermek zorunda mıyız? Poşete koyup evsel çöpe atıyorlarmış ?
 
Merhaba ilk başta posa'dan kastınız nedir, onu anlamakta fayda var? Restorant'dan çıkan posa olarak nitelendirdiğiniz atıklar biyo-bozunur niteliteki organik atıklar ise (Çay-ahve posaları vb.) bunların kompost tesislerinde değerlendirilmesi yerinde olacaktır. Sıfır atık yönetmeliği kapsamında oluşan bu organik atıkları, bağlı bulunduğunuz belediyeye biyo-bozunur atık olarak teslim etmeniz yada organik atık olarak farklı şekilde değerlendirmeniz gerekir. Bu posalar eğer organik nitelikte ise evsel atığa atmak doğru olmayacaktır.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
bilgileri incelemeniz yararlı olacaktır.
 
Teşekkür ederim ancak yağ tutuculardan çıkan posaları lisanslı firmalara mı vermemiz gerekiyor onu sormak istedim, yönetmeliklerde bulamadım.
 
Konu hakkında @greenlines kullanıcı adlı arkadaşımız linte geçen konu başlığı altında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bu yağ tutucular da kalan atıklar ile ilgili görüş sormuş. Benim bakanlığın görüş yazısından anladığım kadarı ile bu atıkların 20 01 08 atık kodu ile lisanslı firmalara vermeniz gerektiğidir. Her türlü bu atığı evsel atığa atmanız uygun olmayacatır.
 
Merhaba,
Güncel bakanlık yazısını ekte tekrardan paylaşmaktayım. Yağ tutucu atıkları özelinde hizmet verdiğimiz için bakanlığa resmi görüş sorduk. Sözlü ve yazılı görüşlerde atıklar 20 01 08 atık kodu ile lisanslı bertaraf tesislerine gönderilmelidir. Bu atıklar sıfır atık kapsamında denetlenen atıklar olduğu da piyasadan gelen bilgiler arasında. Önerimiz atıkları ilgili kodla geri kazanım/bertarafa göndererek, imha tutanağı alıp arşivinizde saklamanızdır.

Tolgay Doğan'ın bahsettiği uygunluk yazısı almış araçlarla taşınarak biyogaz tesislerine gönderilmesi hususu Antalya bölgesinde şuan için geçerlidir. 2016 yılında Antalya İl Çevre müdürlüğünün almış olduğu karardır. Atıklar 20 01 08 atık koduna tabii olduğu için tehlikesiz atık sınıfında değerlendirilmektedir. Tehlikesiz atıklar Karayolları yönetmeliğine uygun araçlar ile taşınabilmektedir. Vidanjör veya kapalı tank sahibi araçlarla taşınıyorsa sızdırmazlık testlerinin araç içerisinde olması yeterlidir. Sorunuz olursa bize ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • Yağ Tutucu Atıkları Bakanlık Görüşü.pdf
    63.1 KB · Görüntüleme: 31
Üst