• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ne oluyor bize !

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Bugün
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
okuduğum haber karşısında ne yapacağımı bilemedim, şaşırdım kaldım. Yazılana göre "gençler Recep Tayyip Erdoğanı Mustafa Kâmal Atatürk 'ten daha çok beğeniyorlarmış." Evet ülkeye öncülük eden aydınlar, siyasetçiler, sanatçılar beğenilir ama ülkenin kurucusundan, hayatımıza vazgeçilmez meziyetler katan kişiden daha mı çok?
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Aradaki ciddi oran farkı ise gerçekten düşündürücü boyutlarda. Merakım yüzünden yazının kalanını okumaya devam ettim, acaba bunun sebebini bulabilecek miyim diye. Buldumda...

Yazıdan bazı alıntılar yapmak istiyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
İşte ipin koptuğu noktalar. Bu tamamen eğitim düzeyimizi gösteriyor kanaatindeyim. Bazen televizyonlarda halk araştırmaları çıkar ve Tarihimizle ilgili en temel soruların bile bilinmediği gerçeğini görür ve ağzım açık izlerim.

Eksiklik nerede diye düşünüyorum acaba balık hafızamızda mı? vurdumduymazlık mı yoksa? Eğitim eksikliği mi?

Bunun cevabı sanırım herkese göre değişecek fakat izlediğim bir şey varsa işler yolunda gitmiyor..

Kısa yazımı alttaki alıntılarla bitirmek istiyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Fatih kardeşim, hassasiyetin için tebrik ve teşekkür ediyorum şahsım adına.
Haberi okuduğun kaynak ve bu araştırmaları yapan şirketler belli odaklara hizmet etmekte ve yapılan "sözde" araştırma da; şu günlerde Atatürk ve Cumhuriyeti'ni karalama ve unutturma politikalarının devamı niteliğindedir.
İçimiz müsterih olsun, hiç bir olgu Atatürk ve kurmuş olduğu Cumhuriyet'i karalayamaz ve unutturamaz. Güneş balçıkla sıvanmıyor.
Daha yazılacak çok şey var ama onları da diğer yorum yapacak arkadaşlarım yazsınlar diye detaylandırmıyorum.
 
bende fikrimi belirtmek isterim; malum son dönemlerdeki yanlı haberler ve yanlı anketlerin sonuçları çok net bir şekilde devletin başındaki kişilerin istediği şekilde gelişmektedir.

Yapılan bu çalışmalar okadar ayukka çıkmıştır ki artık aklı başında olan her insan bu haberleri okudğunda ciddiye almamaktadır. Recep Tayyip ölümsüz değildir; elbet yakında oda diğer taraf göçecektir. şimdi onun yanında liderlik koltuğunun yakınında kırıntıları ile meşgul olanlar yarın (ki çok yakın bir zamanda) tayyip hakkında rahmetine kavuştuğunda aynı hızda düşecektir.

malum kitlelerin lideri öldüğünde her bir kitle yine tek başına hareket edecek ve bunun sonucunda rahmetli Özal zamanında türeyen toprak holding vb. gibi aşağı düşecektir.

açıkçası Cumhuriyet'imizin yok olacağı korkusunu taşımıyorum.. çünkü yapılanları gördükçe gerçekten çok sağlam temellere oturtulmuş bir Cumhuriyet 'imiz olduğunu ve okadar yasa okadar kararname okadar hıyanetlik içinde dahi yıkamadıklarını görüyorum..

bu beni rahatlatıyor.
 
Yazıyı okudum ancak ben bu tür kamuoyu araştırmalarını testleri ve anketleri çok sağlıklı bulmuyorum. Böyle araştırmalara itibar etmeyiniz. Bizleri galeyana getirmeye çalışıyorlar. Tartışma yaratılmak isteniyor. 1. ben bu ankette yer almadım. Sayın ilgili beni ve tanıdığım yüzlerce binlerce milyonlarca Atatürk gençliğini bu araştırmaya dahil etmemiş. Kaldı ki araştırma 15- 29 yaş arası yapılmış. 15-22 yaş arası genç nüfus değil artık bence. İnsan ömrü uzuyor. 15-22 yaş grubu daha çocuk bence ergenlik döneminde olsa bile.

Ben de kendimce birçok araştırma yaptım. Gençler tv izliyormuş. İzler tabi kardeşim dışarı çıkıp gezecek para mı kazanıyor. Ailesinin yanında anne ve babadan ne koparırsa kar. O da sigara parası zaten. Genç nüfusun %40 ı ne okuyor ne de çalışıyor. Yazık çok yazık. İş yorgunluğu ders yorgunluğu yok ki sabahtan akşama kadar ya bilgisayar ya da tv. Başka seçenekleri yok. Dışarı çıksa ne olacak ki kesin çok samimi olduğu arkadaşları üç kuruşa bir yerde çalışmaya çalışıyor. Diğerleriyle de çok samimi olmadığı için görüşmeye gerek yok. Evde oturmak en iyisi. Bir de üstelik erkekse ve annesi çalışmıyorsa gak deyince su. guk deyince yemek eğer ki bayansa çoktan ev temizliğinde annesiyle gün gezmelerinde ya da evde dantel nakış çeyiz derdinde.

Genç nüfus spor yapmıyormuş. Nasıl yapsın kardeşim çalışmıyor para kazanmıyor. kurs aidatlarını nasıl ödesin anne baba zaten bakımını üstlenmiş sigara parasını veriyor bir de keyfine para mı verecek. Bu insanlar geçim derdinden spora ayıracak maddi imkânları var sanki. Bir de çocuklarının sporunu mu düşünecek. Eline top alıp onun peşinden koşmak değil spor.

Genç nüfus kitap okumuyormuş sözleri yalan bence. Türk araştırmacıların unuttukları bir şey var. Yabancıların ülkemize geldiklerinde ilk dikkat ettikleri şey imece usulü kitap dergi gazete okuma alışkanlığımız. Türklere özgü bir davranış. Yeni kitap dergi gazete almaktansa otobüslerde kahve köşelerinde park ve bahçelerde okunduktan sonra bırakılan gazeteler dergiler gün içinde kaç kişiye ulaşıyor biliyor musunuz? Ya da hiç dikkat ettiniz mi ben ettim. Bir çay bahçesinde iki boş masa birinde gazete var diğerinde yok insanlar gazete olan boş masaya oturuyor. Oturur oturmaz açıp okuyor giderken yine bırakıyor. Bir başkası gelip okuyor. Akşam bütün romanlarımı tekrar düzenledim. İçinden 10 tanesini ayırdım ve bir tanıdığımızın kızına verdim okusun diye sonra bir başka kardeşime derken elden ele dolaşacak. Doğrudur kitap satın almıyoruz. Ama bu okumuyoruz anlamına gelmez sanırım. Arşivde bulunması gereken kaybolduğunda üzüleceğim çok değerli kitaplarımı vermiyorum. Orası ayrı bir konu. Onlar zaten kitap satış listelerinde hala yerlerini koruyor. Okula giden küçük yaşta öğrencilere bakın çantalarını kimler taşıyor. Anneler babalar… çocuklarını onlar alıştırıyor kalpazanlığa tembelliğe. kimseye mana bulmasınlar. Sonrasında çocuğum okumuyor çalışmıyor diye kimseye dert yanmasınlar. Onların böyle olması bizim eserimiz. Çocuk yaşta anne ya da baba olan sözde genç nüfus.

Gelelim kıyaslamaya Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan karşılaştırmasına. Karşılaştırma demek bile saygısızlık bence. Araştırmanın kime neye hizmet ettiği ortada. Bu tür provokasyonlara izin vermemeliyiz. Saçma bir çalışma olmuş. Genç nüfusun bu araştırmaya verdiği yanıtlardan bahsedeceğinize bu yanıtları vermelerinin altında yatan yüzümüze tokat gibi çarpan gerçeklerden bahsetselermiş daha verimli bir çalışma olurmuş.

Birçoğumuz Atatürk gençliğiyiz. Yaşımız her geçen gün geçip gitse de Atatürk sevgisi, aşkı, bağımsızlığımız, şanlı bayrağımız, milli bayramlarımız askerimiz olduğu sürece koruma altındayız. Ve biz hep genç kalacağız.

İstiklal Marşı söylenirken saygı duruşunda tüylerim diken diken oluyor.10 Kasımlar da gözlerim doluyor. milli bayramlarda göğsümüz birkez daha kabarıyor. Gür sesleriyle konuşan bir Türk askeri gördüğümde her defasında daha da etkileniyorum. Atatürk ü ve silah arkadaşlarını unutamadığımız sayamadığım o kadar çok şeyler var ki yazmaya kalksam buraya sığmaz taşar. Eminim ki bir çok Türk Gencinin de unutmaya niyeti yok.

Türkiye’nin Bir tek lideri vardır. Adı MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ tür. Kalıcıdır. Unutulmaz her zaman her yerde yaşar. Önderimizdir. Bir aşktır sevgidir. Özgürlüktür. Işıktır. Farktır. Karakterdir. Özlemdir.

Ama bir de bazı liderler vardır. Çok sık tv. izlediğimiz için görmeye alışık olduğumuz belki beğendiğimiz belki sevmediğimiz mecburen dinlediğimiz ama bir gün geldiğinde diğerleri gibi unutulmaya mahkum…

İkisi birbirinden oldukça farklı lütfen karıştırmayalım…
 
Her insanın değerleri vardır.Bu bir yere kadar anlaşılabilir ama değerlerin üzerinde ilkeler vardır.Bir ülkenin kurucusu gibi..
 
Üst