Ppwr uygunluk belgesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (db15)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba,

Uyum bildirgesi ile ilgili bir konuda desteğinize ihtiyaç duyuyorum. Firmamız bizden 2025/40 sayılı Yönetmelik (PPWR – Packaging and Packaging Waste Regulation) kapsamında bir belge talep etmektedir. Ancak bu belgeye nasıl temin edileceği konusunda net bir bilgiye ulaşamadım

Bu kapsamda;
  • PPWR (2025/40) yönetmeliğine uygunluk için gerekli belge nedir?
  • Bu belge hangi kurum/kuruluşlardan temin edilebilir?
  • Süreç nasıl ilerlemektedir, belirli bir sertifikasyon veya beyan formatı var mıdır?
Konu hakkında bilgisi veya tecrübesi olanların yönlendirmelerini rica ederim.

Şimdiden teşekkürler.
İyi çalışmalar.

Üyeler Görebilir
Merhaba,
Bizden de bu konuda müşterilerimiz çalışmalar bekliyor. Benim ulaşabildiğim bilgiler şöyle;
Kobi ölçeğindeki firmalar için GRS belgesi alınması. Bu belgeyi USB , İntertek gibi firmalar vermekte.
Bu belgeyle birlikte teknik dosya hazırlanması gerekmekte. Minimum % 30 geri dönüşüm malzeme kullanımı. Geri dönüşüm alınan malzemenin PFAS (ağır metal içermediğine dair) REACH ve RoHS beyanlarının alınması.SDS'ler.
Ürünle ilgili test kayıtları .Ürün izlenebilirlik kayıtları .(geri dönüşüm ürünlerine ait.)Ürün üzerindeki etikette geri dönüştürülebilir işareti , geri dönüşüm oranı , tehlikeli madde içermediği , malzeme bilgisi , PPWR uyumluluğu (AB(EU) 2025/40 YÖNETMELİĞİNE UYGUNDUR) , birde ürün ve sürdürülebilirlik bilgileri için QR kod.
Şu an için ulaşabildiğim bilgiler bunlar.