• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

programlar

Tolga Kelesli

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Haziran 2011
merhabalar.benim merak ettiğim şey , matlab gibi bilgisayar programlarına hakim olmak bir artı sağlar mı ?
matlab bir çok mühendislikte kullanılıyor diye biliyorum.çevre mühendisliğinde de gerekli midir ?
yada office programlarına ve autocad a hakim olmak yeterli midir ?
 


Office ve Autocad bence her mühendiste varsayılan olmalıdır. Önemli olan bunların yanına ne koyduğunuzdur. Matlab evet bir artıdır iyi kullanan birisi her türlü modelleme yapabilir.
 


daha önce çoğu kez programlar hakkında konuştuk
office ve autocad mutlaka bunun yanına ekleyeceğiniz her program sizin için bir artıdır.
fakat bazı programları her branşta kullanamazsınız o yüzden size kalmış bir olay
eğer modelleme ve simulasyon yapacaksanız matlabı kullanabilirsiniz ama bunun için matlab dilini öğrenmeniz lazım. bir programı öğrenip onu sürekli kullanmaz iseniz unutursunuz bunuda ekleyeyim.
 


çevre mühendisliğinde kullanılıyor mu kullanılmıyor mu bunu merak ediyorum.kullanılıyorsa ne şekilde kullanılıyor.matlab az da olsa biliyorum programlama geçmişim de var java çalışmıştım.
bikaç arkadaşımdan duyduğum kadarıyla matlab kullanılıyormuş labaratuarlarda.
henüz 1. sınıf olduğum için kendimi geliştirmeye çalışıyorum gerekli olan konularda.eğer kullanılıyorsa ve gerekliyse üzerine yoğunlaşacağım.bunu merak etmiştim.
 


Evet kullanılıyor. Hatta internette arama yaparsanız bizim ile ilgili programlarda yazılı olduğunu görürsünüz matlab üzerine. Modelleme için kullanılıyor demiştik. Modelleme derken, atıksuda kirliliğin dağılımı, havada emisyon dağılımı vs vs. örnekleri çoğaltabiliriz.
 


saydığınız programların haricinde birçok program var modelleme ve çizim açısından farklı alanlarda sizlere artı sağlayacak (3dsmax, microstation vs.).
 


Matlabın çok kullanıldığına şahit olmadım. bize okulda 1 dönem boyunca vermişlerdi hemde autocad e temel olması açısından ama autocad bilgim daha fazla kaldı ki matlab yerine kullanılabilecek başka programlarda mevcut. Fatih beyin dediği gibi Modelleme için kullanılıyor ama artık herşey pratikleştiği için her modelleme için bile ayrı programlar var. atıksu kirliliği dağılımı için ayrı bir program havada emison dağılımı için özel bi program yeraltısuyu kirliliği için ayrı bir program mevcut. ki bunların eğitimi okullarda veriliyor diye biliyorum.mesela biz okulda noktasal kirlilik ve yayılı kirlilik kaynakları için QUAL2K adlı programı kullanmıştık.
 
Üst