Risk değerlendirmesi

Üyeler Görebilir
Yeni mezun çevre mühendisiyim aynı zamanda da mayıs ayı İSG sınavına hazırlamaktayım işverenim risk değerlendirmesi yapmamı istedi henüz belgem yok 2 -3 ay da süre verdi şimdi yap belgeni alınca imzalarsın gibi bir durum oldu ben merak ediyorum bu tecrübesizlikle risk degerlendirmesi yapılabilir mi yapılabilirse nasıl bir yol izlenir yardımcı olursanız sevinirim
 
Üyeler Görebilir
yok cidden dalga geçmiyorum, zorunluluk bu bizde bir firma için yaptık...ürünlerin arkasındaki numarayı aryorsunz MSDS yi firma gönderiyor.hatta bazıalrı yok filan diyor ama yasal zorunluluk göndermek zorundalar, bunu belirtince sorun olmyor :)
 
Üyeler Görebilir
:) o kadar detaya iniyoruz yani şaşırdım şu an elimde 20 civarında kimyasal var uçan kuşa MSDS sorar oldum ona da bakim ,hepsine bakim ama o kadarda önemli olmasa gerek temizlik ürünleri ihmal edilebilir gibi göründü gözüme
 
Üyeler Görebilir
Bişey sormak istiyorum risk analiziyle ilğili çalışma yaparken bir işçide meslek hastalığı olduğunu farkettim bir de iş kazası olmuş bir işçi parmağını kaybetmiş fakat uzun zaman önce olmuş hiçbirinde kayıt yok şimdi ben bunlarla ilğili bir şey yapmalımıyım ya da ne yapmalıyım?
 
Üyeler Görebilir
@Servet Yortumluk
Temizlik malzemeleri dışında bütün kimyasallarım güvenlik bilği formlarını toparladım teşekkürler
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşım ,
Şunu da yapmanı tavsiye ediyorum,
Bütün msds leri kimyasalların bulunduğu yerlerde herkesin görüp de okuyacağı bir pano veya duvara as,
Denetlemelerde faydasını fazlası ile göreceksin,
Kolay gelsin,
 
Üyeler Görebilir
Msds dedigin 7_8 sayfalık yazzılar bütün duvarları kaplamam lazım:) ama olabilecek düzeyde yapmaya çalışırım saol
 
Üyeler Görebilir
Ece hanım,
bir telli dosya ile asarsın isterse 20 sayfa olsun,
sen kendini garantiye almış olursun,
zaten kullanan kişiler o kimyasalların zararlarını hepimizden iyi bilir,
kolay gelsin,
 
Üyeler Görebilir
msds lerin tüm sayfalarının duvarlara asılması diye birşey yok arkadaşlar.20 sayfayı dosya halinde duvara asılır mı ? MSDS'lerde yazan bilgiler içerik, kullanım talimatı, önlemler diye 1 sayfaya indirilip asılabilir ancak.
 
Üyeler Görebilir
Risk analizi prosedürü için risk değerlendirme yönetmeliği,
risk analizi için tüm yönetmelikler kullanılmalı.. bunu kastetmiştiniz sanırım?
 
Üyeler Görebilir
@Tuğba COŞKUN
Yönetmelikleri kastetmiyorum ISO/IEC 31010:2011 Risk Management bu standartın türkçesini bulamadım varsa TSE nin standartları makinaların risklerinin belirlenmesi konusundaki standartalar başta arkadaşlar söylemişti standartlara bak diye ama hangi standartlar ? Yada bunlaradn başkası mı bunu merak etmiştim:)[DOUBLEPOST=1363771615,1363771384][/DOUBLEPOST]@Tuğba COŞKUN
Tuğba Hanım
Yönetmelikleri kastetmiyorum ISO/IEC 31010:2011 Risk Management mesela bunun türkçesini bulamadım TSE standartaları yani makinaların risklerinin belirlenmesi konusundaki standartlar bunlar mı yada başkamı ? Başlarda arkadaşlar söylemiş standartlara bak diye hangi standartlar?
 
Üyeler Görebilir
Bahsettiğin standartlara bende bakmadım,makinalar ve ekipmanlar ile ilgili aşağıda linkini verdiğim yönetmelikleri inceleyebilirsin.
Makina Emniyeti yönetmeliği
ve iş ekipmanları ile ilgili yönetmelik
Ayrıca periyodik kontrol evraklarını da incelemende fayda var.
Kullanım talimatları da incelenmesi gerekenler arasında..
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Mayıs ayında sınava gireceğim. Çalıştığım firmada şu an İSG uzmanı yok. Çok tehlikeli ve 50 kişinin altında çalışanımız var. İSG Uzmanı çalıştırmak için Haziran 2013 e kadar da zamanımız var. Ama şu an için Risk değerlendirmesini yapmamız gerektiğinden ben yavaş yavaş sindire sindire :) yapmaya başladım. Bu risk değ. bittikten sonra bunu dışarıdan bir İSG uzmanına imzalatmamız mı gerekiyor yoksa tesis yetkilimizin imzası yeterli olur mu?
 
Üyeler Görebilir
İşveren yükümlülüğü

MADDE 5 – (1) İşveren; çalışma ortamının ve çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlama, sürdürme ve geliştirme amacı ile iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapar veya yaptırır.

(2) Risk değerlendirmesinin gerçekleştirilmiş olması; işverenin, işyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz.

(3) İşveren, risk değerlendirmesi çalışmalarında görevlendirilen kişi veya kişilere risk değerlendirmesi ile ilgili ihtiyaç duydukları her türlü bilgi ve belgeyi temin eder.
 
Üst