Sağlık Bakanlığı Çevre Görevlisi yazısı

Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar

Çevre görevlisi ve çevre danışmanlık hizmeti veren kuruluşları ilgilendiren bu yazı hakkında grubu bilgilendirmek istedim.

Saygılarımla

Arzu IŞIKLI 'dan alıntıdır.

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
@Melih Coşar

benim anladığım;
önce bünyenizde çevre görevlisi varsa onu kullanın, yoksa çevre görevlisi olabilecek meslek gruplarındaki çalışanlarınıza çevre görevlisi belgesi alın, oda yoksa danışmanlık firmalarına gidin diyor.
hatta birden fazlaysa çevre yönetim birimi kurun ve bir kaç hastaneye birlikte bakın diyor

Üyeler Görebilir
İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde çevre yönetim birimi kurularak Devlet Hastanelerine hizmet verilecek gibi anladım. Doğru mu anladım acaba?

Üyeler Görebilir
Evet bende aynı şekilde anladım fakat yönetmeliği yanlış yorumlamışlar. Çevre yönetim birimine vergi numarası alınmasından bahsediliyor. Birisinin sağlık bakanlığını uyarması lazım.

Yada ben okuduklarımı değerlendiremiyorum :)

Üyeler Görebilir
çok karışık bi iş yapmaya kalkıyorlar bu kesin, şunu anladım ben çevre yönetim birimi il müdürlüğüne bağlı olacak ve vergi numarası olarak buraya alınacak, tüm hastaneler de (devlet) ona bağlı görünecek, yani böyle olabilir ama ihtiyaç halinde birden fazla ÇYB kurulabilir diyince insan şüpheleniyo ne anladıklarından ve anlatmaya çalıştıklarından :)

Üyeler Görebilir
Hayır Fatih..

Aynı vergi numarasına sahip tesisler tek bir çevre yönetim birimi kurabilir hükmünden yola çıkarak vergi numarası aynı olan hastaneler birleşin bir birim oluştursun diyor.. ve hatta gerekiyorsa (sırf para harcamasınlar diye) mümkünse aynı şehirdeki devlet hastaneleri vb tek vergi numarası altına geçin diyor. yeni bir vergi numarası alın demiyor.

Kısaca, devlet eliyle mesleğiniz bir kez daha baltalanıyor. Üç kuruştan kaçtıkları için. Bunu yapanların idari kesimlerinde doktorlar da var. Yani memleketin en çok kazanan meslek gruplarından birisi.

Üyeler Görebilir
yazıda çevre danışmanlık firmalarıyla ilgili hiç bir atıf yapılmamış yani illaki kendi bünyenizde halledin diyo bu işi sanki çok büyük kayıp olacak bi firmayla anlaşma yoluna gitmeleri devlet ne zamandır bu kadar tasarruflu olmaya başladı acaba hepte çevre konusuna denk geliyor nedense :p

Üyeler Görebilir
Sağlık bakanlığının birimleri arasında iletişimsizlik olduğu için bu sorunlar kaynaklanıyor. Bu yazı tedavi hizmetlerinden çıkıyor ama Sağlık bakanlığında çalışan çevre mühendisleri halk sağlığına geçtiler ve bu işi yapmak istemiyorlar..Bence yapmasınlarda zaten.Koskoca sağlık bakanlığında 60 tane çevre mühendisi var.Çevre görevlisi olayınıda benim gibi memur olup Çevre mühendisliği mezunlarına görevlendirme ile başlattılar yani elinde olanları değerlendirmeye çalışıyor ama nereye kadar bilinmez...Biz kadromuzu almaya çalışıyoruz onlar geçici çözümler arıyorlar.Kpss ile de doğru dürüst alımları olmuyor zaten...